Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kenta: "Vi ber inte om ursäkt"

Skellefteå tryckte på för ett segermål i slutet men kom inte närmare än två stolpskott.
– Vi ber ändå inte om ursäkt för att vi tar två poäng, säger tränaren Kenta Johansson.

Annons

Efter en avvaktande första period tände matchen mellan Örebro och Skellefteå till i den andra. Först tog hemmalaget ledningen, sedan vände Skellefteå via två snabba mål i numerärt överläge. Hemmapubliken skanderade ”domarskandal” men efteråt var Kenta Johansson mer kritisk till hur det egna laget agerade.

– Vi spelade för dåligt boxplay för att jag ska vara nöjd. Även om vi var tre mot fem får de slå in en väldigt enkel retur.

Ett mål av Tim Wallace gjorde ändå att Örebro hade oavgjort med sig in i tredje perioden. Där uppträdde hemmalaget ängsligt, särskilt mot slutet.

– Vi blev darriga. Vi var kanske lite mer rädda om poängen. Men det är inte så konstigt när Skellefteå ligger lite högre upp i tabellen, säger Kenta Johansson.

Gästerna vann skotten med 36–21 och hade bland annat två stolpträffar i förlängningen. – Vi skapar egentligen hur mycket som helst. Men vi hade inte riktigt effektiviteten, det är det som skadar oss i kväll, säger Hans Wallson, tränare Skellefteå.

I straffläggningen var sedan Örebromålvakten Tim Sandberg omutlig samtidigt som Johan Wiklander lyckades sätta en straff via stolpen och målvakten.

– Visst har vi lite flyt. Men vi har haft oflyt i andra matcher när det varit kamp om bonuspoängen så vi ber inte om ursäkt för att vi tar två den här dagen. Och det är jättekul för Tim att han får ta alla tre straffarna, säger Kenta Johansson.

– Och en stor eloge till grabbarna att vi kom tillbaka efter Brynämatchen där vi inte alls var på tårna. Jag hoppas det ger lite råg i ryggen. Jag är jättenöjd.

Kenta Johansson ville efteråt inte ge någon kommentar till att Justin DiBenedetto lämnar Örebro för spel i Finland.

Mer läsning

Annons