Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klart: Filander tar över Västerås

Han lämnar tjänsten som assisterande sportchef och junioransvarig i Örebro Hockey för att ta över allsvenska Västerås IK. Martin Filander presenterades i dag.

Annons

32-årige Filander är en skräll i den allsvenska tränarskaran. Han har inga andra tränarmeriter än de på juniornivå med Örebro, men får nu alltså chansen att ta huvudansvaret för Vik, som så sent som i vintras var med i kvalserien till SHL.

- Vi är väldigt glada att kunna knyta till oss Martin som är ett framtidsnamn inom tränarkåren. Vi vill ha en motiverad tränare som får ut det mesta av varje spelare. Vi vill inte gå på gamla meriter utan vill ha något nytt och hungrigt som ska hjälpa oss att ta nästa steg, säger Viks sportchef Niklas Johansson till klubbens hemsida.

Till sin hjälp som assisterande tränare får Filander ett annat Örebro-bekant namn i Thomas Mitell. Backen som alltså väljer att lägga av som spelare coh kliver rakt in i båset. Också Pär Hellenberg kommer att fungera som assisterande.

- Det känns riktigt häftigt. En kanonchans för mig. Jag är både förvånad och glad att Västerås har modet att satsa på en så oprövad tränare som jag, men jag känner stor trygghet i att organisationen omkring mig är väl etablerad, och att det här är något vi ska göra tillsammans, säger Martin Filander till na.se.

Vik satsar naturligtvis på att försöka ta steget upp till SHL. Och det är en extra spännande säsong som väntar, då högsta ligan ska utökas med två lag och att det därför finns två "friplatser" att slåss om.

- Självklart finns en målsättning att vara med och kriga om de översta platserna, konstaterar Filander.

Vem som ska ta över som juniortränare och assisterande GM/sportchef i Örebro Hockey återstår att se.

Mer läsning

Annons