Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klart: Här är Örebro Hockeys stjärnvärvning

(UPPDATERAD) Han har gjort nästan 400 matcher i NHL. Nu ska centern rädda kvar Örebro Hockey i SHL. Här är klubbens första nyförvärv inför slutspurten.

Annons
Brian Willsie (till höger).

Brian Willsie, 35, är klar för Örebro Hockey – som klubbens första nyförvärv i jakten på nytt kontrakt under slutspurten i SHL och en stundande kvalserie.

– Det är en center och han är klar för den här säsongen och nästa, säger Pontus Gustafsson, general manager i Örebro Hockey, till NA.

Den kanadensiske centern gjorde NHL-debut för Colorado Avalance den 9 januari 2000, och har därefter gjort totalt 391 NHL-matcher, och noterat 53 mål och 58 assist, för Avalanche (två sejourer 2000-2003 och 2008-2010), Washington Capitals (två sejourer 2003-2006 och 2010/11) och Los Angeles Kings (2006-2008).

Senaste två säsongerna har Willsie spelat i Europa, och tillhört finska TPS där han under sin debutsäsong i fjol gjordemål i sina sju första matcher för klubben. Förra våren förlängde han kontraktet med TPS – men när klubben missade slutspel valde han att avsluta våren i schweiziska Kloten. I år vinter har han gjort 22 poäng på 27 matcher för TPS, men också varit utlånad i 13 matcher till kroatiska KHL-klubben Medvescak Zagreb. Totalt under sin tid i TPS har Willsie svarat för 57 poäng på 75 matcher.

Willsie kommer att ansluta till Örebro under träningslägret i Schweiz, och kan göra sin SHL-debut hemma mot Frölunda den 26 februari.

Örebro Hockey gick vid 11.30-tiden också ut med nyheten på sin egen hemsida, där Willsie själv berättar om sina tankar.

– Jag har min styrka i målskyttet och hoppas kunna producera mål i Örebro Hockey. Jag har spelat med Marko Anttila tidigare så jag har pratat med honom och han har bara haft positiva saker att berätta om klubben. Jag vet att det gått tungt det första året i SHL för klubben och vad som väntar, men jag är övertygad om att vi spelar SHL även nästa säsong, säger Willsie till hemsidan.

Läs mycket mer i tisdagens NA, papperstidningen, som du kan köpa som e-tidning nedan!

Mer läsning

Annons