Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klart: Örebro Hockey bolagiseras

Nu är det klart. Örebro Hockey kommer från och med nu att bedrivas i bolagsform.

Annons

Vid ett extra årsmöte på måndagskvällen klubbades styrelsens förslag att bolagisera Örebro Hockey igenom. Det berättar klubben på sin hemsida.

NA berättade om planerna den 31 mars, och då berättade klubbens general manager Pontus Gustafsson om bakgrunden till beslutet:

– Vi vill göra det här för att förebygga potentiella problem i framtiden. Vi har räknat på det här, med hjälp av revisorer och andra experter, och kommit fram till att utfallet i sämsta fall blir ett nollsummespel Örebro Hockey. Hellre vara proaktiva och undvika eventuella problem längre fram, sa Gustafsson då.

Framför allt handlar det om att idrottsföreningar inom kort kan tvingas börja betala moms.

Tidigare har elitlagen i Örebro Hockey spelat i föreningens namn. Från och med den 30 april kommer de – A-lag, J20 och J18 – i stället att övergå till det nybildade bolaget Örebro Elithockey AB.

Bolaget kommer att till 52 procent ägas av föreningen och till 48 procent av ett annat nybildat bolag under namnet Örebro Hockey Holdingbolag. Åtminstone till att börja med kommer föreningen att vara ensam ägare till holdingbolaget, och därmed i praktiken också att äga hela Örebro Elithockey AB.

Mer läsning

Annons