Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klart: Örebro Hockey rustar - tre nya klara

Brett Sterling från HV71 – och två landslagsmeriterade finländare.
Den trion ska rädda säsongen för Örebro Hockey.
Spelarna presenterades under fredagen, och redan samma kväll gör två av nyförvärven debut.

Annons
Brett Sterling är klar för Örebro Hockey.

Saker och ting rör på sig i Örebro Hockey, nästjumbo i SHL. På fredagen gick klubben ut med att tre nya spelare värvas in för att rädda SHL-kontraktet. Nyligen blev även tungt NHL-meriterade centern Brian Willsie klar för Örebro Hockey. Han är med på det pågående lägret i Schweiz, men övergångspapprena har inte blivit klara än.

Värvar lagkapten På fredagen presenterades förre HV-forwarden Brett Sterling, 29, som nyligen lämnade klubben. Amerikanen svarade för 20 poäng (elva mål och nio assist) på 43 matcher. Han har noterats för fem mål på 30 matcher i NHL. 

Örebro hämtar även två finländska spelare direkt från SM-liga och HPK. 33-årige centern Ville Viitaluoma, lagkapten i HPK, samt 23-årige forwarden Jere Sallinen. Bägge med landslagsmeriter. Finländerna har redan anslutit till Örebros pågående läger i Schweiz.

Tre plus en nya innebär att Örebro Hockey de senaste dagarna har presenterat fyra nya spelare som ska hjälpa nykomlingen kvar i SHL. Två centrar och två forwards.

Finländarna spelar i kväll

Örebro Hockey befinner sig till på lördag på träningsläger i Schweiz. Där möter laget i dag, fredag, Bern i en träningsmatch klockan 20.15. Klart är att båda finländarna är spelklara och gör debut i kväll. Nordamerikanerna Willsie och Sterling får dock fortsätta vänta. Sterling är den enda av de nya spelarna som inte finns med i Schweiz.

På lördagen reser laget hem igen för att möta Frölunda i Behrn arena när SHL återuppstartar på onsdagen. Återstår att se om Örebro kan matcha fyra nya spelare i den matchen ...

Läs mycket mer om värvningarna i lördagens NA, papperstidningen, som du kan köpa här nedan även som e-tidning under lördagen!

Ville Viitaluoma lämnar kaptensrollen i HPK.
Jere Sallinen förstärker också Örebro.

Mer läsning

Annons