Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klart: Veteranen skickas till Bik

Han har redan gjort en match i Bik Karlskoga. Nu står det klart att Örebro Hockey lånar ut Jonas "Sill" Karlsson ytterligare en månad – och får därmed inleda seriespelet i allsvenskan.

Annons

Under Bik Karlskogas värsta skadekris lånade klubben förra måndagen in Örebro Hockeys center Jonas Karlsson för träningsmatchen mot Skellefteå.

Nu står det klart att lånet får en fortsättning. På måndagen gjorde klubbarna klart att "Sill" kommer att spela den närmsta månaden i Bik, vilket betyder att han missar de sju första SHL-matcherna med Örebro och istället får spela de sju första matcherna i hockeyallsvenskan med Bik.

– Nu när Jared Aulin är tillbaka så tycker jag att detta är en bra lösning. Konkurrensen är hård och vi vill hålla igång hela truppen med så mycket speltid som möjligt, säger Örebros general manager Pontus Gustafsson till klubbens hemsida.

I Bik blir Karlsson vikarie för Björn Kindahl, som enligt nwt.se sjukskrivits i en månad på grund av de hjärnskakningssymptom han återigen drabbats av efter den tackling han fick av Södertäljes Zica Jeglic i en match den 2 februari.

Karlsson, 27, spelade allsvenskt med Bik säsongen 2006/07 och gick sedan till Örebro där han varit med på resan från division 1 till SHL. Totalt har han på sex säsonger gjort 323 matcher i Örebrotröjan.

När Bik lånade in honom för en match möttes det av kritik från de egna supportrarna, kritik som dock till stor del tystnade när Bik pressade svenska mästarna till sudden death med Karlsson i laget.

Mer läsning

Annons