Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Krasslig Martin vill visa att Brynäs tog ett felbeslut

Örebroforwarden Martin Johansson, svensk mästare med Brynäs 2012, riskerar att missa kvällens match mot sitt gamla lag.

Annons

Martin Johansson var rosslig i halsen och avstod tisdagens träning i Behrn arena. Istället för att snöra på sig skridskorna åkte han hem för att kurera sig.

26-åringen hoppas fortfarande på spel mot Brynäs i Gavlerinken arena och ett definitivt beslut tas under onsdagen.

Inne i Martin brinner det en revanschlusta att visa sin gamla klubb att de gjorde fel som sparkade ut honom efter säsongen 2012-13.

- Jag vill visa att jag är så pass bra att jag klarar av att spela i SHL och visa att de gjorde ett misstag, tog ett felbeslut, säger Johansson.

Samtidigt ångrar han inte flytten till Örebro inför förra säsongen.

- Det bästa som kunde hända mig var att komma hit. I Örebro har jag fått spela mycket mer, fått självförtroende, vågar göra saker, och utvecklats, säger han.

Skåningen Martin gjorde totalt två säsonger i Brynäs.

Var det därför du inte fick vara kvar?

- Jag hade två bra år i Gävle. Första året tog vi guld men andra året satt jag mest på bänken och spelade inte så mycket.

- Laget gick inte bra i början och jag hamnade på bänken. Där satt jag från och till. Och när jag väl spelade fick jag inte så mycket istid.

I Behrn arena har Martin blivit en publikfavorit med sin exceptionella skridskoåkning. En av seriens allra bästa.

Det sägs ibland om dig att du inte förstår själv hur bra du är, att det finns ännu mer hockey att plocka ur dig. Vad säger du om det?

- Jo, jag har läst och hört det. Jag vete fan, tycker att jag spelar så bra jag kan. Men en del verkar tycka och tänka det och det är utan tvekan en komplimang, säger han.

-Jag spelar på den nivå jag känner att jag kan. Man kanske kan begära mer i vissa lägen, men äsch, det får komma med tiden i såna fall. Det är först nu som jag får spela så pass mycket att jag kan använda allt jag har i mitt spel. Det är skillnad på att spela sju-åtta minuter per matcher jämfört md 15-20 minuter. Nu är jag inne i spelet på ett helt annat sätt.

Efter att tidigare under säsongen bildat förstakedja med Ville Viitaluoma och Marko Anttila har Martin i de senaste två segermatcherna mot Skellefteå och Färjestad ingått i  en giftig tredjelina tillsammans med Derek Ryan och Daniel Viksten.

Martins vägvisande 2-1-mål mot Färjestad var en riktig delikatess, och han hyllar samarbetet med sina nya kedjekamrater.

-Jag märkte direkt att det kan bli hur bra som helst. Ryan och Viksten är två skickliga spelare som både kan passa och framför allt göra mål. Vi vi visade mot Färjestad att vi kan hitta varandra och skapa tryck med fart och rörelse i anfallszon.

- Det är bara att titta på Ryans pass bakom ryggen till mig som fick tom kasse. Jag förstod att passningen skulle komma för han såg mig när han vände sig om.

Örebro ligger just nu på en direktplats till SM-slutspelet, som sexa. Laget har exakt samma poängskörd, 17, som efter tio omgångar under debutsäsongen i SHL. 17 poäng som då placerade Örebro på tredje plats i tabellen.

Men efter 3-2-segern mot Brynäs efter förlängning i den elfte omgången förra säsongen åkte Örebro på tolv raka förluster.

Johansson tycker att dagens Örebro känns stabilare.

- Det känns som att vi får ut mer av vårt bra spel nu än förra året. Då fick vi kämpa mycket mer för poängen. Vi har en skickligare trupp och fler som kan göra mål och i och med det skapar vi mer.

Martin har gjort sex poäng, fördelat på två mål och fyra assist, så här långt den här säsongen.

Nöjd med det?

- Nöjd är synd att säga, det kunde utan tvekan ha varit mer. Men jag har fått en helt okej start, tycker Martin Johansson.

Mer läsning

Annons