Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lihagen: Ska visa att de gjort fel val

Nu har Niklas Lihagen fått beskedet. I ett möte på torsdagen bekräftade Örebro Hockey NA:s avslöjande – de förlänger inte forwardens kontrakt.

Annons

I går avslöjade NA att Niklas Lihagen får gå från Örebro Hockey. Efter elva säsonger i klubbens A-lag, där han varit en av stöttespelarna under resan från division 1 till elitserien, får han inte förlängt kontrakt.

Nu är det bekräftat.

13.00 på torsdagen satt Lihagen ned med Örebros general manager Pontus Gustafsson och fick beskedet.

– Han berättade att jag inte ingår i deras planer för elitserien. Det var ingen diskussion om det, det var bara att köpa. Klart det känns skittråkigt att inte få hänga med på den fortsatta resan, säger Lihagen.

Fick du någon förklaring till varför du fick läsa på na.se att du får gå innan du fick beskedet?– Det vill jag inte gå in på. Men jag kan säga att det inte är så man vill ha det.

Före gårdagen, hade du väntat dig att bli erbjuden en fortsättning?– Jag hade inte väntat mig någonting. Men jag hade hoppats att jag skulle bli det.

Hur påverkar det här din relation till Örebro Hockey?– Ingenting. Det kommer alltid att vara laget i mitt hjärta.

Du kan tänka dig en comeback, om Örebro kommer nästa år och vill ha dig tillbaka?– Absolut, det vore jättekul om det blev så. Jag ska försöka visa att de gjort fel val.

Lihagen är fostrad i gamla Örebro IK och har spelat i Örebro Hockeys A-lag sedan säsongen 2000/01 med uppehåll för två säsonger i Västerås 2005-2007.

På allsvensk nivå har Lihagen gjort 93 poäng på 260 matcher för Örebro. Mest uppmärksammad blev han ändå när han under en match i Nobelhallen den 13 december 2009 föll ihop på isen med hjärtstopp. Det tog tre hjärtoperationer och nästan tre år innan han var tillbaka på isen i höstas. Men mer än en comebacksäsong blev det alltså inte i den rödvita klubben.

Mer läsning

Annons