Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Löwdahl avstod träning

Redan fyra spelare borta. På onsdagsträningen saknades dessutom lagkaptenen Henrik Löwdahl.

Annons

Efter att ha varit relativt förskonat från skador och sjukdomar under årets säsong är Örebro Hockey just nu rejält utsatt.

I tisdagens segermatch borta mot Växjö saknades Daniel Viksten ("underkroppsskada"), Martin Johansson ("dag för dag-skada") samt Kalle Olsson och Joonas Jalvanti som drabbats av sjukdom. På träningen dagen efter matchen saknades alla fyra – plus lagkaptenen Henrik Löwdahl.

– En ren försiktighetsåtgärd. Han hade en känning, säger assisterande tränaren Håkan Åhlund om Löwdahls skada.

Löwdahl, Johansson, Olsson och Jalvanti är fortfarande aktuella för torsdagens hemmamatch mot HV71, beslut om de kan spela tas på matchdagen. Den ende som räknas bort helt är Viksten, plus förstås långtidsskadade Thomas Enström som inte spelat på hela säsongen.

De fyra kedjorna från matchen mot Växjö hölls, med undantag för Löwdahl, intakta på onsdagens träning. I hans frånvaro gick slovakiska nyförvärvet Pavol Skalicky, som hittills spelat i Örebros J20-lag sedan han anslöt till klubben efter junior-VM, in mellan Johan Wiklander och Marcus Weinstock.

Men att starta matchen mot HV71 med den kedjan verkar inte aktuellt.

– Nej, vi ser Skalicky främst som ytterforward. Att han fick träna med "JW" och Weinstock berodde mest på att Löwdahl avstod träningen med kort varsel. Är det de här spelarna vi har tillgängliga i morgon har vi andra alternativ att titta på, säger Åhlund.

Till exempel kan Jared Aulin, som spelade som ytterforward bredvid Derek Ryan mot Växjö, spela center.

På backsidan fyllde Örebro träningstruppen med Gustav Backström i Jalvantis frånvaro.

Mer läsning

Annons