Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Löwdahls skada: "Ingen fara"

Sköna tre poäng mot AIK. Men lagkaptenen Henrik Löwdahl klev av med fem minuter kvar av andra perioden. Skadad.

Annons

- Han fick ett skott på armen, som träffade en nerv och armen domnade. Men det ska inte vara någon fara, han ska kunna spela igen på fredag, säger fystränaren Mattias Mattsson.

Väl så. Och Örebro har inlett kvalserien med två raka segrar. En tung bortavinst mot Rögle, och på onsdagen en ännu tyngre minst mot AIK, laget som Örebro haft extremt svårt för under SHL-säsongen. 14-1 i poäng till Solna-laget där, 20-5 i mål.

Men när det gällde som mest i kvalseriens inledning var Örebro det starkaste laget över tre perioder.

- Jag är nöjd. Vår defensiv var väldigt mycket bättre än mot Rögle senast. Kanske var det lite onödigt att släppa till 2-1 i andra perioden, men vi kom tillbaka bra efter det och kunde utnyttja ett powerplay som vi kunde utnyttja till 3-1. Och i sista perioden tycker jag inte att AIK skapade en enda riktig målchans. Riktigt bra, säger Örebros tränare Kenta Johansson.

Som gärna plussade för unge backen Bobbo Petersson.

- Han var riktigt bra i kväll, det var kul att se. Och jag tycker att Tomas Skogs också gör en riktigt bra match. Våra backar överlag klarade sig fint.

AIK-tränaren Rickard Franzén ifrågsatte inte rättvisan i hemmasegern.

- Jag får gratulera Kenta och Örebro till en bra match. Vi började skapligt men tappade bort oss efter deras ledningsmål. Dåligt passningsspel och många felbeslut. I andra perioden försökte vi komma in i det, men då fick vi problem med ett antal utvisningar. Jag vill inte skylla något på domarna, men jag tyckte att det var ojämnt i den vågskålen. Vi drabbades hårdare än Örebro i kväll. Men Örebro var bättre totalt sett och utnyttjade våra misstag på ett bra sätt, säger Franzén, som tyckte att hans lag var slätstruket bortsett från målvakten Daniel Larsson.

- Danne är bra i målet. Annars tycker jag inte att det var någon som stack ut.

Örebro leder nu kvalserien efter två omgångar som enda lag utan poängtapp. Rögle vann i Västerås, och Djurgården besegrade Malmö. Det innebär att Djurgården, Rögle och AIK har tre poäng, Malmö två och Västerås är sist med en pinne.

Mer läsning

Annons