Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lyckosam insamling för Örebro Hockey

83 615 kronor. Ett riktigt fint bidrag före jul. Så mycket pengar samlades in i samband med att Örebro Hockey och Svenska kyrkan i Örebro och i Kumla gjorde gemensam sak för de hemlösa och ekonomiskt utsatta.

Annons
I S:t Nicolai kyrka. Pengar till de utsatta. Från vänster Bo ”Bobo” Jernberg, Ingemar Söderström, Svenska kyrkan i Kumla respektive Örebro, och Pontus Gustafsson, Örebro hockey.

Pengarna kommer dels från spelarna i Örebro Hockey, dels från en bössinsamling som arrangerades då Örebro spelade hemma Växjö. Nu på torsdagsmorgonen uppmärksammades detta vid en sammankomst i S:t Nicolai kyrka.

Örebro Hockeys Pontus Gustafsson lämnade över ett stort och fortfarande varmt symboliskt pepparkakshjärta till Ingemar Söderström, Svenska kyrkan i Örebro och Bo ”Bobo” Jernberg, Svenska kyrkan i Kumla. Svenska kyrkan i Kumla och i Örebro delar på pengarna. I Kumla kommer en del av pengarna att användas till att sätta guldkant på julen för de barn som har sina pappor på Kumlaanstalten och bor på Centrumgården över jul. En del av pengarna går till utsatta, bl.a. i form av presentcheckar på mat och en fest.

I Örebro används cirka 20 000 kronor till bland annat matpresentkort. Drygt 20 000 kronor går till Ria Dorkas i Örebro.

Mer läsning

Annons