Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Målar i högsta serien – efter nio år

Han hade nästan glömt det, men nu vet Christoffer Norgren hur det känns att göra mål i högsta serien igen.
– Ett steg framåt men det är ingenting jag funderar på så mycket nu, säger backveteranden efter 6–3-förlusten mot Brynäs.

Annons

27 oktober 2005. Det var senaste gången som Christoffer Norgren gjorde mål i landets högsta serie. Sedan dess har han spelat en säsong med Linköping, tre med Skellefteå och drygt en halv för Örebro utan att göra mål i SHL (tidigare elitserien). Förrän nu. Mot Brynäs i Behrn arena kvitterade han till 1–1 efter fem minuter och 55 sekunder.

– Pucken hamnade lite på högkant och jag drog till. Det är egentligen inte min roll att göra mål men det funkade den här gången. Men det är ingenting jag tänker på nu. En sån här dag spelar det ingen som helst roll, säger Norgren.

Matchen mot Brynäs kom nämligen att handla om försvarsmisstag. Örebro slarvade betänkligt i egen zon och bjöd gästerna på flera baklängesmål. Viktor Ekbom och Daneil Sondell utmärkte sig negativt som de största syndarna.

–Vi är lite för slarviga i egen zon. Och Brynäs utnyttjar det på bästa sätt. Vi blir lite övermodiga och har några lägen där vi spelar för svårt, säger Norgren.

Förvänta er dock inte någon ketchupeffekt när det gäller målskyttet för veteranden som gjort fem mål de tre senaste säsongerna för Örebro i allsvenskan.

– Första målet i år i alla fall. Så det är ett steg framåt men det är ingenting jag funderar på så mycket. Jag har insett mina begränsningar. Andra får ta den rollen, säger han.

Mer läsning

Annons