Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Martin hem: "Surt att åka på målsnöret"

Han kom till Prag, men fick åka hem innan VM-turneringen började. På torsdagen fick Örebro-stjärnan beskedet

Annons

- Det känns jävligt surt att åka på målsnöret, säger Martin Johansson till expressen.se.

Örebro Hockeys stjärnforward har haft en fantastisk säsong. Kom delad tvåa i SHL:s skytteliga, sköt 24 mål, och fick debutera i Tre Kronor. Han hängde med genom dubbelmöten med Slovakien, Norge, Tjeckien och Ryssland, och grejade sista gallringen inför avresan till Prag.

Örebroarens slutliga fall blev att Filip Forsberg, succérookie hos Nashville Predators i NHL, tackade ja till VM-spel. Och möjligen att Detroits Gustaf Nyquist också är aktuell.

- Jag har varit extraforward på träningarna i tre dagar och då spelar man inte lika mycket vd tvåmålsspel som de som spelar i en femma. Det jag kunnat göra på träningarna har gått väldigt bra, men jag kan inte påverka det mer, säger Martin till expressen.se.

- Jag har lärt mig mycket på resan som jag hoppas ta med mig till nästa år. Det har gått fort, men samtidigt vill jag ha mer så klart.

Nu får Martin Johansson i stället se fram emot Örebro Hockeys samling på måndag, då träningen återupptas med fystester efter semestern. Kanske inte lika välkommet som ett första VM.

Det blir ändå rejält med Örebro Hockey-representation i VM då Tjeckien anmält Jakub Krejcik, Slovakien Julius Hudacek och Norge Robin Dahlström (som förvisso fått lämna Örebro men ännu inte gjort klart med någon ny klubb).

Mer läsning

Annons