Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Martin målskytt när Tre Kronor vann

Nu vet Örebro Hockeys skyttekung Martin Johansson hur det känns att göra mål i Tre Kronor.

Annons
Martin Johansson,

Martin Johanssons debut i Tre Kronor slutade i kaos. Isen sprack i fredagens landskamp i Västerås och matchen mot Finland avbröts i början av den andra perioden.

Men på söndagen fick Martin en ny chans inför 12 496 åskådare i mötet i Globen. Och för första gången fick Örebroforwarden näta i Tre Kronor.

Vid ställningen 2-1, 15.44 in i en andra perioden, snodde Martin pucken fräck av den finske backen Janne Niskala och avslutningen var iskall. Pucken mellan benen på den finske målvakten Atte Engren.

- Backen såg mig inte riktigt, säger Martin till SVT.

Johanssons 3-1-mål blev dessutom matchavgörande. Sverige vann landskampen med 3-2. Staffan Kronwall (1-1) och Nicklas Danielsson (2-1) gjorde de övriga svenska målen.

Martin Johansson gjorde mål i tio matcher i rad i SHL innan sviten bröts i sista matchen (mot Luleå) före uppehållet. Totalt har han gjort 21 SHL-mål.

Målet kom dessutom  i Johanssons debut. På en presskonferens inför söndagens returmatch mot Finland meddelade Svenska ishockeyförbundet att fredagens möte stryks helt, trots att Finland ledde med 1-0.

– Matchen räknas inte. Den tas bort och ingen individuell statistik bokförs. I slutändan kommer det att fattas en match för Sverige och Finland i Euro Hockey Tour. Finland är med på det beslutet, vi förutsätter att alla är nöjda, säger förbundets tävlingschef Mikael Lundström till Sportbladet.

Mer läsning

Annons