Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

NA-tv: Ännu en förlust för Örebro

Allt pekar på kvalserien för Örebro Hockey. Detta efter ännu en förlust, 3-1, hemma i nykomlingsmötet med Leksand.

Annons

Patrik Hersley öppnade målskyttet för Leksand när han dundrade in 1-0 när 16 minuter hade spelats. Hersleys 22:a mål för säsongen, vilket innebär nytt målrekord för en back i högsta serien. Janne Huokko hade rekordet tidigare.

Men Henrik Löwdahl hade ingen lust att fira något rekord. Han ville fira ett eget mål och gjorde det mindre än halvminuten efter Hersleys mål. Conny Strömberg bakom mål passade fram till Löwdahl som prickade krysset från snäv vinkel. Kaptenens åttonde mål för säsongen.

Ett litet övertag för Örebro som i andra perioden fick två powerplay tätt efter varandra utan att få hål på Oscar Ahlsenfelt. Däremot när Leksand fick chansen med en man mer sedan Bobbo Petersson åkt ut small det i nät. Fabian Brunnström lyfte upp en retur bakom en chanslös Tim Sandberg.

– Elva skott på mål från oss efter två perioder. Det är alldeles för lite, säger Henrik Löwdahl till C More.

Örebro lyfte fram spelet i tredje, men hade svårt att få till något större tryck på gästernas mål. I stället passade Hallsbergssonen Johan Ryno fram till Mikael Johansson som pricksköt in 3–1. Luften gick ur hemmalaget som inte förmådde att göra några fler mål den här eftermiddagen. Leksand vann med 3–1 och säkrade därmed kontraktet i SHL även nästa säsong.

För Örebro är det tyngre. Dessutom vann Linköping och är 15 poäng för Örebro. I stället är HV71 närmaste lag ovanför, men Jönköpingslaget har 14 poäng till godo med bara sex matcher och sammanlagt 18 poäng att spela om. Allt pekar på att det blir spel i kvalserien.

– Vi har inte medstuds, men det kan man inte skylla på efter så här många omgångar, säger Löwdahl.

Lördagens match var den sista innan OS-uppehållet. SHL startar igen den 26 februari för Örebro sdel med hemmamatch mot Frölunda.

Klicka här för att komma till NA:s direktrapportering. Fredrik Scherman och Henrik Brändh var på plats och rapporterade direkt.

Läs mer i söndagens papperstidning, som du även kan köpa som e-tidning här nedan.

Mer läsning