Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

NA-tv: Anttila borta resten av säsongen

Det var så illa det kunde bli. Örebro Hockeys poängstjärna Marko Anttila är borta för resten av säsongen.

Annons

Klicka på bilden ovan för att höra Marko Anttila i NA-tv om knäskadan.

Den finske jätten Marko Anttila har gjort stor succé i Örebros tröja. Men nu är hans säsong till ända. En ful knätackling i träningsmatchen mot Bern i förra veckan sätter stopp för vidare spel.

- Ett inre ledband i knäet är helt av. Det handlar om minst sex veckors läkningstid, plus rehab på det. Marko kommer inte att spela mer den här säsongen. Han har dessutom fått muskulära skador runt knäskålssenan som ytterligare förlänger läkningstiden, säge klubbens fystränare Mathias Mattsson.

Tacklingen under träningsmatchen i Schweiz renderade inte ens en utvisning, vilket i och för sig inte hade föräändrat det faktum att Örebro nu tvingas klara sig utan sin med produktiva forward.

- Det är oturligt, men inte något att göra åt. Det man hoppas nu är att skadan inte leder till några framtida men, utan att han kommer tillbaka, säger Mattsson.

Det finns alltså en risk för men?

- Den är liten, men man kan aldrig vara helt säker. I de flesta fallen blir spelaren dock helt återställd, konstaterar Mattsson.

Anttilas knä kommer inte att opereras, utan i stället fixeras i en ställning under läkningstiden. Efter det väntar rehabträning.

På skadelistan finns sedan tidigare Martin Johansson, Emil Kåberg och Johan Wiklander. Den sistnämnde är närmast spel, kan vara i full träning redan i veckan.

- För Martins del går det framåt, vi ska testa honom i veckan med större belastning, och där hoppas vi på positiva besked. Emil är tillbaka tidigast till kvalserien efter sin axelskada, säger fystränaren.

Mer läsning