Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

NA-tv: Eriksson bakom Örebros kross

Han fostrades i Frölunda. På torsdagen kom Örebro Hockeys Anders Eriksson "hem" – och sänkte laget med två mål i 4–1-segern.

Annons

Med ett märkligt skott, som letade sig upp i Linus Fernströms vänstra kryss, gav Anders Eriksson Örebro ledningen efter mindre än fyra minuter.

När samme Eriksson, fostrad på Frölundas hockeygymnasium i i början av 2000-talet, i slutet av andra perioden, på en sargretur från Marcus Weinstock, hängde in 4–0 var segern i hamn.

Däremellan hade succékedjan med Martin Johansson, Derek Ryan och Daniel Viksten gjort 2–0 och Joonas Jalvanti hängt in ett backskott – hans andra mål för säsongen – till 3–0 inom loppet av fem minuter i inledningen av mellanakten, vilket fick Frölunda att byta målvakt.

Örebros målvakt, succéslovaken Julius Hudacek, höll nollan i 52 minuter, men tvingades sedan släppa Mattias Janmark-Nyléns märkliga skott ur dålig vinkel förbi sig. Det blev tredje periodens enda mål, och matchen slutade med en 4–1-seger, Örebros andra raka trepoängare i SHL-ishockeyn och tredje raka seger i Scandinavium.

– Kanske vår bästa bortamatch för året. Vi fick lite psykologiska mål, spelade bra försvarsspel över hela banan, hade n bra målvakt och gav dem ingen tid, säger lagkaptenen Henrik Löwdahl till Cmore direkt efter matchen.

Örebro är alltjämt femma i SHL, men har nu bara två poäng upp till trean Linköping och hela sex poäng ned till sjuan Djurgården som jagar närmast under kvartsfinalstrecket.

– Vi har satt oss i en bra position inför det som komma skall och de poängen vi har kan ingen ta ifrån oss, säger Löwdahl till Cmore.

Så var matchen: NA hade Anders Uddling, Johan Tollén och Gabriel Rådström på plats i Scandinavium. Klicka här eller på länken till höger för att komma till deras matchrapport!

Mer läsning