Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

NA-tv: Färjestad numret större än Örebro

En medioker förstaperiod ställde till det för Örebro borta mot Färjstad. Matchen slutade till sist 5-2 till Karlstadslagets fördel.

Annons

Det visade sig tidigt att det inte var Örebros kväll. Pontus Åberg gjorde 1-0 bakom Henrik Lundberg i Örebromålet redan efter 1.42. Magnus Nygren krutade in 2-0 bara tre minuter senare. Och med drygt halva perioden spelad gjorde Joakim Nygård 3-0. Örebro var inte alls med i matchen.

Och bara två minuter in i andra gjorde Joakim Hillding 4-0 i powerplay, det andra målet så långt i numerärt överläge för Färjestad i matchen.

Men bara 47 sekunder senare reducerade Ville Viitaluoma för Örebro – det finske nyförvärvets femte mål på fyra matcher. Och bara drygt två minuter senare gjorde ett annat nyförvärv, Brian Willsie, sitt första mål i Örebrotröjan, fint framspelad av Brett Sterling. Willsies direktskott var inte direkt sämre och satt otagbart i Fredrik Petterson-Wentzels högra stolpe.

Ett litet hopp för Örebro hade tänts, men det släcktes i slutet av perioden när Joakim Hillding satte sitt andra mål i matchen och även det i numerärt överläge.

Sista perioden blev sedan mållös och Örebro inkasserade ännu en förlust. Två omgångar återstår och Örebro som sedan i lördags är klart för kvalserien möter härnäst tabelltian HV71 på hemmaplan. Efter det återstår det bara en omgång av grundserien i SHL.

Jonas Brännmyr var på plats i Löfbergs arena och rapporterade direkt från matchen. Klicka här eller på länken till höger för att komma till matchrapporten!

Under kvällen kommer du kunna se höjdpunkter från matchen i denna artikel. 

Läs mer i onsdagens NA, papperstidningen! Den kan du även köpa som e-tidning här nedan under onsdagen.

Mer läsning