Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

NA-tv: Filmen om hur Örebro Hockey gick upp

Hallå där Gabriel Rådström, webb-tv-reporter på NA, som har klippt ihop en film om Örebro Hockeys väg till ishockeyns finrum. Filmen kan ses på na.se från och med i dag, måndag.

Annons

Varför har du gjort det här?– Jag har försökt förmedla och återskapa den känsla som försatte Örebro i hockeyfeber. Örebro Hockeys exceptionella resa från läckande ishall och harvande i division 1 till lapp på luckan i kvalserien var värd att sättas i ett sammanhang, en film i NA-tv. Jag som har bevakat laget så länge kände att jag satt på en skatt i form av alla timmar med inspelat material.

Vad innehåller filmen?– Vi får följa Örebro Hockey från att Peter Andersson blev tränare fram till firandet på Stortorget i våras. Känslorna varierar längs vägen – från hopplösa tabellägen till segereufori.

Vill du avslöja några guldkorn?– Det finns en del tidigare opublicerat material som kompletterar arkivklipp från NA-tv. Exempelvis från firandet på Stortorget, eller när Mikael Fahlander helt plötsligt blir hejaklackledare i Ängelholm när avancemanget till elitserien, som den ju faktiskt hette då innan den blev SHL, är nära.

Filmen är nästan 50 minuter lång. Vem orkar med det nu – mitt i stekheta sommaren?– Ja, det kanske verkar lite puckat … Men första träningsmatchen är på onsdag (mot AIK), så förhoppningsvis blir filmen ett skönt sätt för folk att återigen försätta sig i ett skönt hockeyrus. Dessutom kan man själv välja när man ska se filmen i NA-tv. Se den som en present till alla som följer NA:s hockeybevakning – i papperstidningen, på na.se och i appen Nedsläpp.

Fakta om hockeyfilmen

Vad: ”Det är vi som är Örebro! The movie”. En film av Gabriel Rådström om Örebro Hockeys väg till högsta serien.

Var: Filmen går att se i NA-tv på na.se, eller i appen Nedsläpp, från och med i dag, måndag.

Längd: Omkring 50 minuter.

Medverkande (i urval): Peter Andersson, Emil Kåberg, Conny Strömberg, Henrik Löwdahl, Mikael Holmberg, Mikael Fahlander och många glada Örebrosupportrar.

Mer läsning