Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

NA-tv: Gunderson sänkte Örebro

Kvalserien kommer allt närmare för Örebro Hockey.
På lördagskvällen föll Örebro med 3-0 borta mot Brynäs efter att förre Örebrospelaren Ryan Gundersen avlossat ett avgörande jätteskott som styrdes i mål av Jonathan Granström.

Annons

Avståndet upp till kvalseriestrecket blir allt längre för Örebro. Eftersom Linköping besegrade Modo, och passerade HV71 i tabellen, skiljer nu tolv poäng till säker mark med tolv omgångar kvar att spela.

Örebro svarade för en spelmässigt bra insats i Läkerol arena men lyckades inte i målskyttet. Precis som så många gånger förr den här säsongen.

Trots att Örebro vann skottstatistiken var det Brynäs som stod för målen.

1-0 kom efter 4.54 av den första perioden efter ett lyckat samspel mellan Jonas Nordquist och Bill Sweatt där amerikanen avslutade med att skjuta i målvakten Henrik Lundbergs första kryss.

Efter att Örebro klarat av ett numerärt underläge i nästan fyra minuter, varav tre mot fem i 1.41, lyckades gästerna kriga sig in i matchen. Anders Eriksson hade ett giftigt närskott som Brynäs målvakt Johan Holmqvist gjorde en bra räddning på.

Conny Strömberg styrde ett inspel från Nick Plastino utanför öppen kasse och Kalle Olsson hade ett bra skott över.

Istället klev förre Örebrospelaren Ryan Gunderson fram och sänkte Örebro. Han avlossade ett jätteskott som resulterade i 2-0, 7.41 in i den tredje perioden när Anders Eriksson satt utvisad för en tripping. Gunderson bokfördes till en början för målet men i efterhand ändrades målskytten till Jonathan Granström som styrde framför mål.

I slutet kunde en tredje tranatlant, kanadensaren Greg Scott, skjuta 3-0 i öppen kasse.

Ännu en hedersam förlust för Örebro som mer och mer på rikta in sig på strida i kvalserien för att rädda SHL-kontraktet.

Läs mycket mer om matchen i söndagens NA, papperstidningen, eller köp den som e-tidning!

Läs Fredrik Scherman och Henrik Brändhs matchrapport genom att klicka här!

Mer läsning