Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

NA-tv: Här avgör Anttila - efter 16 sekunder

Inte ett mål sedan 25 oktober. Men mot Växjö blev Marko Anttila stor hjälte för Örebro med två mål, varav det avgörande i förlängning.

Annons

Derek Ryan såg inte ut att sakna sina skadade kedjekamrater Martin Johansson och Daniel Viksten nämnvärt. Amerikanen satte 1-0 redan efter två minuter. Ett mål som dock får betecknas som en målvaktstavla av Växjökeepern Christoffer Nihlstorp. Nihlstorp försökte få undan skottet med stöten men i stället studsade pucken – som var på väg att gå utanför – in i mål.

Den 25 oktober möttes Örebro och Växjö i Behrn arena. Då vann hemmalaget med 5-3. Det var också senast Marko Anttila gjorde mål. Kanske krävs det att just Växjö står för motståndet för att finländaren ska hitta rätt. För i den andra perioden bröt han måltorkan med sitt femte mål för säsongen. En fin individuell prestation där Anttila tog in framför Nihlstorp och tråcklade in pucken.

Växjö skulle dock svara genom Noah Welch som via köksvägen hittade rätt bakom Hudacek.

Och i tredje kom också kvitteringen till 2-2, målskytt denna gång var Cory Murphy,

Sedan var det en intensiv jakt på ett segermål från hemmalagets sida, men Örebro höll tätt. Mycket tack vare målvakten Julius Hudacek som svarade för den ena paraden efter den andra.

Matchen gick till förlängning som bara hann pågå i 16 sekunder innan Marko Anttila gjorde mål igen. Ett mycket vackert mål där Derek Ryans droppassning ställde Växjölaget och Anttila fick helt öppet mål.

– En helt obeskrivlig passning av Ryan. Bara att sätta dit den, säger Anttila till C More.

Och finländaren hoppas på fler fullträffar framöver.

– Såklart var det viktigt för mig att få sätta dit puckarna. Men jag har försökt varit positiv hela tiden och kämpat på.

I och med segern behåller Örebro sjätteplatsen med fyra poäng till godo till sjuan Färjestad. Nästa match spelas på torsdag hemma mot tabellfyran HV71.

NA hade Henrik Brändh och Pelle Strandman på plats i Växjö. Klicka här för att komma till matchrapporten.

Läs mycket mer i onsdagens NA, papperstidningen! Den kommer du också kunna köpa som e-tidning här nedan.

Mer läsning