Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

NA-tv: Ny käftsmäll - se bjudmålen mot AIK

AIK är rena skräckmotståndaren för Örebro. Ny förlust på torsdagskvällen, 1-4, på hemmaplan efter en skral insats.
Se baklängesmålen i NA-tv här ovan.

Annons

Det var Örebros fjärde förlust mot Solnalaget den här säsongen och målskillnaden är föga smickrande 18-4 i AIK:s fördel.

Och det märktes att det var ett bottenmöte. Passningsspelet lämnade minst sagt en del att önska, framför allt från Örebro. Det visade sig gång på gång när laget bommade uppspel efter uppspel.

Och efter 2.13 gjorde AIK 1-0 genom Marcus Nilsson, i Bik Karlskoga förra säsongen. Ett dåligt byte samtidigt som Örebrospelarna gick bort sig bäddade för Nilsson som bröt sig fram och vispade in pucken i nät.

Mindre än två minuter utökade AIK till 2-0. Ett klassmål där Teemu Ramstedt droppade till Björn Melin som i sin tur serverade Mattias Janmark öppet mål. Samtidigt borde Nick Plastino ha hunnit emellan passningen, men backen stod felplacerad.

– Vi såg tagna ut, vet inte varför. Jag var nära att ta time out tidigt, säger tränaren Kenta Johansson till C More.

En dålig första period och den andra var egentligen inte så värst mycket bättre. Men Örebro började åtminstone skapa chanser och fick till en reducering. Marko Anttila blev helt ren framför mål och lyckades hitta rätt. Finländarens andra mål i Örebrotröjan och han har gjort poäng i samtliga sina fem matcher.

Viktor Ekbom hade redan klivit av och fick sy sju stygn i pannan, efter att ha tacklats minst sagt bryskt av AIK:s Patrik Blomdahl i första perioden. Och Örebros backsida tunnades ut än mer när Daniel Sondell klev av inför tredje med skada.

Och Örebro hade svårt att få till en större press i tredje. Marko Anttila fick ett läge framför mål, men fick inte träff på pucken.

Och kort efter Anttilas chans fick Nick Plastino fint skottläge, men han tappade pucken varpå AIK kunde vända spelet. Oscar Steen spelade snyggt i sidled till Victor Ahlström som sköt direkt och hårt in i mål. Tim Sandberg, i Örebros mål denna afton, hann inte över.

Luften gick ur Örebro som släppte ytterligare en kasse när Mattias Janmark satte 4-1 i tom bur. Hemmalaget uppträdde i slutminuten frustrerat. Tim Wallace surnade till på Patrik Blomdahl och ådrog sig en 2+2-minutersutvisning. I det efterföljande numerära underläget slashade Emil Kåberg Björn Melin fult och fick matchstraff som följd.

– Jag tycker vi hade tillräckligt med lägen för att få åtminstone en poäng, men det handlar om att göra mål, säger Johansson.

En tuff förlust för Örebro som nu har fem poäng upp till HV71 på tiondeplatsen. Örebro är jumbo. AIK nästjumbo, tre poäng före Örebro. En match återstår innan juluppehållet och den spelas i Behrn arena på lördag. Färjestad står för motståndet.

NA-sportens David Hellsing, Lasse Wirström och Anders Uddling direktrapporterade. Klicka här för att komma till matchrapporten!

Läs mycket mer i fredagens NA, papperstidningen! Den kan du även köpa som e-tidning under fredagen.

Mer läsning

Annons