Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

NA-tv: Onödigt spännande när Örebro utjämnade

4–3 i matchen 2–2 i matcher. Örebro Hockey vann måstematchen och nu är kvartsfinalserien mot Växjö helt öppen.

Annons

Örebro har jämnat ut kvartsfinalserien mot Växjö till 2–2 i matcher efter 4–3 i torsdagskvällens hemmamatch i Behrn arena.

Örebro Hockey såg ut att vara på väg mot en solklar seger vid 4–1 efter 48 minuter.

Men dubbla reduceringar gav matchen nerv – och i slutet var det bara målvakten Julius Hudacek som räddade Örebro från kvittering och matchen från förlängning.

– Det blev lite onödigt hett om öronen. Framför allt onödigt att släppa in mål i boxplay, säger Örebrostjärnan Martin Johansson till Cmore.

Under de där inledande 48 minuterna var Örebro det klart bästa laget, och gjorde sin klart bästa slutspelsmatch hittills.

Daniel Viksten kvitterade Jani Lajunens tidiga ledningsmål halvvägs in i första perioden med en läcker straff som Johan Wiklander jobbat fram.

Petr Zamorsky och Mikko Lehtonen gjorde varsitt powerplaym[l i andra perioden och däremellan la Henrik Löwdahl in en puck från negativ vinkel bakom förlängda mållinjen.

4–1 då alltså, men Erik Josefsson reducerade i boxplay och Josh Hennessy satte reduceringen till 4–3 med 3.43 kvar.

– Fram till 1–1 var jag jättenöjd med vår insats, sedan tappade vi skärpa. Det var många saker som inte stämde för oss och Örebro var skickliga. Men jag var jättenöjd med hur vi försökte i tredje perioden, säger Växjötränaren Sam Hallam till Cmore direkt efter matchen.

Växjö protesterade mot flera utvisningar i den sista perioden.

– Det var vi själva som satte oss i ett tremålsunderläge dessförinnan, men det var ett par bedömningar som vi inte delade synen på i tredje perioden, säger Hallam till Cmore.

Nästa match i kvartsfinalserien spelas i Växjö på lördag. Sedan väntar ny hemmamatch för Örebro på måndag.

Så var matchen: NA hade Lasse Wirström och Jimmie Larsson på plats i Behrn arena. Klicka här för att komma till matchrapporten.

Mer läsning