Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

NA-tv: Örebro föll efter HV71:s chockstart

Örebro Hockey åkte på andra förlusten i Jönköping på åtta dagar – efter en ny chockstart. HV71 gjorde 1–0 redan efter tio sekunder och vann till slut med 4–3.

Annons

Trots HV71:s chockstrat med 1–0 efter tio sekunder, 2–0 efter 3.51 och 3–1 efter första perioden var Örebro ikapp till 3–3 efter två perioder.

Martin Johansson reducerade i första perioden, framspelad av nyförvärvet Marko Anttila som gjorde poäng även i sin andra match för Örebro. Tim Wallace satte andra reduceringen och Marcus Weinstock kvitterade till 3–3.

Men i tredje perioden fick HV71 alltså sista ordet. Brett Sterling satte 4–3-målet drygt sju minuter in i perioden, och trots att Örebro i slutet tog ut målvakten Tim Sandberg blev det ingen utdelning.

HV71 fick ett enda powerplay i matchen, och utnyttjade det, medan Örebro fick två chanser i numerärt överläge men inte tog chansen.

– En bedrövlig inledning, men sedan tycker jag att vi växte in i matchen och var minst lika bra som HV71 under andra delen av matchen. Det känns surt att inte få med sig någon poäng. Vi gjorde inte mål på lägena och bjöd på för många mål bakåt. Jag är väldigt besviken på att vi inte tog poäng i dag, säger Örebrotränaren Kenta Johansson, som förlorat fyra av sina fem matcher i Örebro, till Cmore Hockey.

I och med förlusten har Örebro nu sex poäng upp till slutspels- och kvalseriestrecket.

Så var matchen: Klicka här för att komma till Henrik Brändhs matchrapport.

Läs mycket mer om matchen i fredagens NA, papperstidningen, som du kan köpa som e-tidning nedan!

Mer läsning