Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

NA-tv: Örebro föll i historisk hemmamatch

Örebro vann i Växjö - Växjö vann i Örebro.Nu är det 1-1 i kvartsfinalserien.

Annons

Örebro knep den första kvartsfinalen efter en mäktig vändning i fredags i Växjö. Hemma, i den historiska första slutspelsmatchen i Behrn arena, fanns chansen att koppla ett jättegrepp om serien. Men i stället kvitterade smålänningarna till 1-1 i matcher.

Växjö vann med 5-2 efter att Nick Johnson avgjort mötet med ett mål i tom bur med en och en halv minut kvar.

- Jag tycker de är hetare runt båda kassarna, det är där de vinner. De är först in hela tiden. Vi försöker rätta till det men tyvärr räcker vi inte till, säger Örebrotränaren Kent Johansson i C More.

Lakers var hetast i inledningen av fredagsmötet och hade greppet från start även i Örebro. Robert Rosén höll sig framme och petade in 0-1 på en sargretur i slutet av första perioden. Målet godkändes efter videogranskning - och i mellanakten blev det än värre för hemmalaget. Målkungen Rosén satte 0-2 i spel fem mot tre, Rhett Rhakshani ökade till 0-3 kort senare och Jeff Tambellini gjorde 0-4 när Lakers ryckte i väg rejält.

Örebro reducerade två gånger om och chansade med att ta ut målvakten Julius Hudacek i slutskedet. Hemmalaget skapade några chanser men Nick Johnson fick tag i pucken och sköt in det sista målet.

Nästa möte avgörs i Vida arena på tisdag. Därefter väntar match fyra i Örebro på torsdag och match fem i Växjö igen på lördag. Först till fyra segrar tar sig till semifinal.

NA:s Lasse Wirström och David Flatbacke-Karlsson skötte liverapporteringen. Klicka här för att komma till matchrapporten och läsa om händelserna från kvartsfinal två.

Håll utkik på na.se för tv-inslag med höjdpunkter från matchen, samt spelarintervjuer.

Mer läsning