Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

NA-tv: Örebro förnedrat i tolfte raka förlusten

AIK krossade Örebro Hockey med hela 7–1 i jumbofinalen på Hovet. Tolfte raka förlusten för Örebro som blev förnedrat, avklätt och överkört av AIK.

Annons

AIK tog ledningen redan efter 5.47 och hade avgjort matchen efter 13.29. Då 3–0 på tavlan och Henrik Lundberg byttes ut mot Tim Sandberg i Örebromålet efter tre insläppta mål på åtta skott.

Sandberg fick sedan släppa in två mål i andra och ytterligare två i tredje perioden innan Conny Strömberg satte tröstmålet till 1–7 med mindre än fyra minuter kvar att spela.

– Finns ganska mycket att säga. Det var en av våra tre, fyra absoluta bottennapp i år. I dag viker vi ned oss fullständigt, det har vi inte varit med om tidigare. Ja, det var Växjö borta, då. Men det är ny match på fredag, och det gäller verkligen att ladda om och glömma det här och komma tillbaka till spelet vi hade i början av säsongen. I dag faller vi ihop fullständigt. Efter en okej inledning var det aldrig ens nära resten av matchen, säger Christoffer Norgren till Cmore.

Efter skada comebackande Björn Melin satte 1–0 och spelade fram till Teemu Ramstedts 2–0. Fredrik Hynning satte 3–0 i numerärt underläge och i andra perioden ökade Victor Ahlström och Jonas Liwing på till 5–0. Mark Hurtubise och Brett Carson satte två sista AIK-målen och såg till att de sju målen fick sju olika målskyttar.

Marcus Weinstock vann pucken på egen blå och blev två mot noll med Conny Strömberg mot AIK-målvakten Daniel Larsson. Strömberg avslutade iskallt i Larssons vänstra kryss.

Örebro har nu tolv raka förluster och har 13 matcher utan trepoängare. Ligger sist i SHL, har nu hela fem poäng upp till tiondeplatsen som är sista slutspelsplats.

Så var matchen: Klicka här för att komma till matchrapporten!

Läs allt om matchen i torsdagens NA, papperstidningen, som du kan köpa som e-tidning nedan!

Mer läsning