Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

NA-tv: Örebro körde över HV71 - se målen här

Örebro har tagit sin första trepoängare i SHL. Henrik Lundberg höll nollan när HV71 mosades med 4-0.

Annons

Behrn arena var slutsåld för andra matchen i rad och de skulle få valuta för entrépengen. Örebro gick ut stenhårt, satte press på HV71 och gjorde också 1-0. Det var Henrik Löwdahl som gjorde mål för andra matchen i rad och precis som mot Skellefteå i torsdags stod han på rätt ställe och petade in en retur. Skottet kom från Daniel Sondell direkt på Conny Strömbergs vunna tekning.

HV71 jämnade ut spelet en aning men lyckades inte få hål på Henrik Lundberg som fick chansen i målet igen efter den fina insatsen mot Skellefteå i torsdags.

Andra perioden inleddes jämnt, men spelet rann mer och mer över till Örebros fördel och då passade Kalle Olsson på att utnyttja ett dåligt HV-byte. Jared Aulin hittade fram till en helt ren Olsson som sköt via armen på Gustaf Wesslau och in i mål.

Målet var förlösande för Örebro som började spela ut rejält. Det betalade sig sedan i tredje perioden när Robin Dahlström ordnade en straff för hemmalaget.

Självklart klev straffkungen, Johan Wiklander fram, och han var iskall som vanligt. Åkte fram långsamt, fintade ner Wesslau och lyfte upp 3-0 i krysset.

Luften gick ur HV71 som dock gjorde ett försök med att plocka ut Wesslau redan när fem minuter återstod. Det slutade i att Justin DiBenedetto gjorde sitt första SHL-mål när han sköt in pucken i den öppna kassen fram till slutresultatet 4-0.

HV71 försökte spräcka Henrik Lundbergs nolla, men förgäves.

– Känns jättebra och det kändes också rätt lugnt. Grabbarna krigade på riktigt bra. Det kändes som de flesta av deras skott var inlägg och att de ville gå på returer. Men då stod grabbarna upp, säger Lundberg till C More.

Noterbart att Örebro bara drog på sig en utvisning på hela matchen och har sammanlagt tagit sju poäng på de fyra inledande matcherna i SHL.

– Vi har startat bra tycker jag. Vi har spelat vårt spel hela tiden och kan känna oss stolta. Men det är bara fyra matcher av 55, säger Lundberg.

NA:s David Hellsing rapporterade direkt från matchen. Klicka här eller på länken till höger för att komma till matchrapporten!  

Mer läsning