Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

NA-tv: Örebro närmare kvalserien

Örebro Hockey står med ena benet i kvalserien efter torsdagens 3-6-förlust mot formtoppade Växjö Lakers i Behrn arena.

Annons

Örebro Hockey  var chanslöst i mötet med Växjö som ledde med 3-0 efter en period och 5-1 efter två. De 4657 åskådarna i Behrn arena vädrade sitt missnöje.

Örebros tränare Kenta Johansson var besviken direkt efter slutsignalen men säger till Cmore:

- Jag ger inte upp och pratar inte om kvalserien innan det är teoretiskt över. Att prata om kvalserien nu ger fel signaler.

Växjös rutinerade finländare Tomi Kallio visade vägen för Växjö. Han gjorde sitt 200:e SHL-mål när han satte 1-0 i första perioden och innan kvällen var över hade han även gjort sin 201:a fullträff.

Örebro hängde inte alls med i den första perioden och blev upprullat på handbollsvis när Dennis Rasmussen lekande lätt la in 2-0 efter klapp-klapp-spel med Rhett Rakhshani.

Jani Lajunen ökade på till 3-0 på inspel från Malte Strömwall. Tim Wallace kastade sig och försökte täcka, men förgäves.

Örebro kom ut som ett helt annat lag i den andra perioden. OS-klare norrmannen Robin Dahlström gjorde sitt andra SHL-mål när han reducerade till 1-3. Det första målet kom i premiären mot Färjestad och var klubbens första historiska mål i SHL. För passningen stod 27-årige Jonas "Sill" Karlsson som därmed bokfördes för sin första poäng i SHL.

Direkt efter 1-3-reduceringen fick Marko Anttila öppet mål men sköt utanför.

Växjö gick fram till 5-1-ledning efter två perioder och avgjorde i praktiken matchen. Marko Anttila (2-5) och Viktor Ekbom (3-6) snyggade till siffrorna lite i tredje perioden.

- Vi hade en sämre dag på jobbet och då blir man straffade, säger Kenta Johansson.

Skottstatistiken slutade 32-32 men Örebro brände mängder med chanser, missade bland annat öppet mål två-tre gånger.

Det skiljer fortfarande elva poäng upp till HV71 närmast över kvalseriestrecket. Tio matcher återstår för Örebro. Nämast borta mot Leksand på lördag.

Klicka här för att komma till Jonas Brännmyrs och David Hellsings matchrapport.

Mer läsning