Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

NA-tv: Örebro skrällde mot LHC

Örebro Hockey kan fira nyår med gott samvete.
Laget skrällde rejält mot Linköping och vann med 4-2.

Annons

Och det var knappast en oförtjänt seger Örebro åstadkom. Laget slet heroiskt, men också smart och neutraliserade Linköpings farliga förstakedja med Pär Arlbrandt, Mattias Sjögren och Simon Hjalmarsson som gick poänglös från isen.

Marko Anttila däremot, han gick inte poänglös. I andra perioden dundrade han i powerplay in 2-1 för Örebro efter att pucken gått som på ett snöre från Tim Wallace och Robin Gartners klubbor. Linköping som då var skakat tog time out efter halva den andra perioden. En time out som gav effekt och Chad Kolarik kvitterade elegant.

Tungt i det läget för Örebro som hade dominerat och mycket väl hade kunnat haft med sig en större ledning. I stället ett mål bakåt. Luften ur? Nej, knappast.

För Örebro hade bestämt sig i den här matchen. Tidigt i tredje sköt Robin Gartner ett löst backskott, där Marko Anttila höll sig framme för andra gången i matchen och med sin långa klubba styrde han in ledningsmålet, 3-2.

Örebro kämpade frenetiskt och det var inte förrän i slutminuterna Linköping fick tryck – men då ett rejält tryck. Jonas Almtorp fick öppet mål, men missade pucken och Magnus Johansson prickade stolpen.

I slutsekunderna rensade Marko Anttila och Martin Johansson skickade in 4-2 i tom målbur. Förlösande för Örebro och enorm glädje efter slutsignalen.

– Det här är vi värda. Vi har varit nära tre poäng flera gånger, men itne fått till det. Nu hade vi lite medflyt och på slutet reder vi ut det på ett fantastiskt sätt, säger tränaren Kenta Johansson till C More.

Henrik Lundberg fick chansen i målet och stod för en vägvinnande insats i målet. Han fick visserligen sämsta tänkbara start när Kent Mcdonell vispade in en retur efter knappt två minuter. Men efter att Johan Wiklander kvitterat täppte han till och stod på huvudet med flera fina räddningar.

Örebro är kvar som nästjumbo, men nu på samma poäng som tian HV71, men med sämre målskillnad.

– Hela Örebro som hockeystad är värda den här segern, säger Kenta Johansson.

David Hellsing direktrapporterade från matchen.  Klicka här för att komma till matchrapporten. På plats i Cloetta center var Anders Uddling och Henrik Brändh. Läs mycket mer i tisdagens papperstidning, som du även kommer kunna köpa som e-tidning här nedan!

Mer läsning