Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

NA-tv: Örebro straffat i Scandinavium

Tvåan från toppen mot tvåan från botten. Frölunda mot Örebro Hockey. Örebro fick med sig en poäng, med mersmak. Föll 3-2 efter straffar.

Annons

Örebro inledde med en bra första period, och Johan Wiklander bröt en måltorka när han gav laget ledningen framspelad av Henrik Löwdahl.

I andra perioden kunde Frölunda skaffa sig ett rejält spelövertag, och dessutom vända matchen via mål av Mathis Olimb och Alexander Wennberg. Det senare i powerplay.

Men närkingarna vägrade ge upp. Tog sig in i matchen igen i tredje perioden, och med 15 sekunder kvar att spela kunde Tomas Skogs trycka in sitt andra SHL-mål för säsongen och kvittera till 2-2 i spel sex utespelare mot fem.

Förlängningen blev mållös, trots fina chanser åt båda håll. Marcus Weinstock gav Örebro en fin start på straffläggningen, och Johan WIklander var nära 2-0 i straffdramat men prickade stolpens insida. I stället gick det fram till fem omgångar innan Wiklander, som målat i den fjärde, missade och Evan McGrath kunde avgöra.

Örebros målvakt Henrik Lundberg gjorde en ny stormatch i Scandinavium, 94 i räddningsprocent. Det hade å andra sidan också hemmamålvakten Lasse Johansson.

- Vi hade behövt bonuspoängen bättre, och jag är ledsen att vi inte fick den med oss. Tycker att vi var värda en bättre utdelning. Även om Frölunda som väntat hade mest puck så gjorde vi en bra match, bortsett frånandra perioden, och störde dem på ett väldigt bra sätt, säger Örebros tränare Kenta Johansson.

Bottenkonkurrenten AIK vann efter förlängning mot Modo, och tog två poäng. HV71 däremot föll på bortais, och Örebro tog in en poäng mot Jönköpings-laget.

Se mål och höjdpunkter i NA-tv om en stund. Till det kommer intervjuer på na.se, och allt om matchen i morgondagens NA, pappers- och e-tidning!

Tryck här för att komma till matchrapporten!

Mer läsning