Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

NA-tv: Så mycket gav matchen till välgörenhet

Det blev en rekordstor summa när Örebro Hockey på torsdagskvällen anordnade välgörenhetsmatch i samarbete med Svenska kyrkan. 

Annons

Klicka på bilden ovan för att se inslaget i NA-tv.

Örebro Hockey vann SHL-matchen på isen efter straffar mot Linköping. Men det fanns ännu större vinnare än så utanför isen. Matchen var nämligen en välgörenhetsmatch där Örebro Hockey samarbetade med Svenska kyrkan för att samla ihop pengar till våldsutsatta kvinnor och barn.

Totalt samlades det in 126 847 kronor, vilket var en rekordsumma i det här sammanhanget. Förra årets välgörenhetsmatch mot Växjö genererade in 83 615 kronor till hemlösa och utsatta inför julen.

Pengar samlades in både inför och under matchen genom gåvor via plusgiro, sms och bössor samt genom att Örebro Hockey avstod intäkter för ett stort antal biljetter som istället gick direkt in i insamlingen.

– Vi känner stor ödmjukhet när vi räknat summan som alla varit med och bidragit till, det gemensamma uppsatta målet på 100 000 kronor har vi vida överstigit. För Örebro Hockey känns det fantastiskt bra att inte bara bidra med en hockeyföreställning utan att vi även aktivt tar samhällsansvar och förhoppningsvis gör vi skillnad. Vi vill rikta ett stort tack till Svenska kyrkan som är en mycket bra samarbetspartner som tillsammans med oss gjort detta möjligt, säger Örebro Hockeys general manager Pontus Gustafsson.

I ett pressmeddelande säger också Ingemar Söderström, kyrkoherde för Örebro pastorat, att han är mållös över resultatet:

– Det händer inte ofta, men idag är jag faktiskt det. Jag blir djupt berörd över det engagemang som alla inblandade har visat upp – alla som skänkt pengar för att göra skillnad för andra och alla inom Örebro Hockey och Svenska kyrkan som genomfört den här kvällen tillsammans. Stort tack.

Läs mer om välgörenhetsmatchen i lördagens NA, papperstidningen! Den kommer du också att kunna köpa som e-tidning via länken nedan.

Mer läsning