Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

NA-tv: Se målen av Justin och "JW"

Ett nyförvärv briljerade och en veteran visade fin gammal målform. Då vann Örebro Hockey träningsmatchpremiären mot AIK med 4-2 inför storpublik, 3 107 personer i Behrn arena.

Annons

Se Örebromålen i NA-tv. Klicka på bilden ovan. (Ny version.)

Nyförvärvet Justin DiBenedetto, som inte landade i Sverige förrän i måndag och knappt hunnit med tidsomställningen, satte kvitteringarna både till 1-1 och 2-2. Båda i powerplay, i en stekhet powerplayuppställning med Ben Walter, Conny Strömberg, Nick Plastino och Daniel Sondell som skapade mängder av chanser matchen igenom.

Och sedan klev rutinerade skyttekungen Johan Wiklander in i handlingen och hängde två läckra mål. Först tog han pucken av en AIK-back, och blev sopren. Ett par dragningar senare hängde han in pucken bakom Alexander Hamberg, som bytte av Daniel Larsson i AIK-målet halvväg in i träningsmatchen.

Då stod klockan på 5.12 i tredje perioden. 3,5 minuter senare blev Wiklander plötsligt sopren på bortre stolpen. Fick stå helt ensam, utan en spelare inom tio meters radie, och finta ned Hamberg och hänga in 4-2 urläckert.

Mattias Janmark gjode 1-0 till AIK redan i sjunde minuten, och Christopher Aspeqvist gjorde lite ologiskt 2-1 när Örebro hade bra tryck i andra perioden. Men sedan var det alltså Örero för hela slanten. DiBenedettos första mål i inledningen av andra, det andra i inledningen av tredje.

Nästa träningsmatch spelas för Örebros del under träningslägret i Schweiz, dit laget flyger i början av nästa vecka.

Så var matchen: Läs Jonas Brännmyr direktrapport i efterhand genom att klicka här.

Mer läsning