Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

NA-tv: Se målen när blekt Örebro föll

Örebro Hockey är definitivt nere på jorden efter succéstarten i SHL. I Leksand kom tredje raka förlusten efter säsongens hittills sämsta insats. Leksand vann med 4-1.
Se målen och andra höjdpunkter från matchen i NA-tv här ovan.

Annons

Örebros form har sviktat det senaste matcherna och siffermässigt har det blivit klara förluster både mot AIK och Linköping. I kväll väntade ett på förhand stekhett nykomlingsmöte med Leksand i Tegera arena.

Men precis som i hemmamatchen i Behrn arena, där Leksand vann med 2-1, hade Örebro förtvivlat svårt att göra mål på Leksands målvakt Oscar Ahlsenfelt som vuxit till ett spöke för Örebrospelarna.

Leksand har varit det sämsta hemmalaget i SHL. Inför fredagens match hade Leksand bara tagit fyra av sina 18 poäng på hemmaplan. Därför blev det ett stort jubel bland den luttrade hemmapubliken när man nu tog säsongens första trepoängare i Tegera arena. Dessutom var det en välförtjänt seger. Borta var det ängsliga och komplicerade spelet som leksingarna hittills presterat på hemmaisen.

Jacob de la Rose gjorde 1-0 efter 7.11 av den första perioden, hans andra mål för säsongen.

Därefter klev Mikael Johansson fram och avgjorde matchen. Han gjorde 2-0 i mitten av andra perioden och 3-0 i början av tredje. Mentalt viktiga mål för Johansson, som värvades som en målskytt men som bara hade gjort två mål före matchen mot Örebro.

Nick Plastino gav Örebro lite hopp när han reducerade till 3-1 på Oscar Ahlsenfelts enda misstag i matchen. Lekdsandsmålvakten var ute och flaxade bakom egna kassen. Henrik Löwdahl norpade pucken och spelade in till Plastino som inte gjorde något misstag.

Leksands fjärde mål, dödande 4-1, gjordes av  Hallsbergssonen Johan Ryno.

Örebro kom till spel utan sin krigare Emil Kåberg som  är sjuk. Han ersattes i laget av tjeckiske junioren Luca Vopelka som inte fick någon speltid.

Klicka här eller på länken till höger för att komma till deras matchrapport!

Lasse Wirström och Henrik Brändh matchrapporterade från matchen.

Mer läsning