Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

NA-tv: Se målen som säkrade SHL-spel

Örebro Hockey spelar i SHL också nästa säsong. Inför ett fullsatt Hovet säkrade laget på tisdagkvällen kontraktet genom att besegra Djurgården.

Annons

Örebro vann seriefinalen med 4-2, och säkrade därmed fortsatt spel i SHL..

I fjol grejade Örebro SHL-spel redan i kvalseriens sjunde omgång i Ängelholm genom att besegra Rögle. I år blev det alltså klart i åttonde omgången.

Fjolårets totala glädjechock var i går mer av en stor suck av lättnad.

Se också:

NA-tv: "Ännu skönare den här gången"

NA-tv: Tyst minut när Örebro gästade Hovet

- En stor lättnad att vi klarade det här, sa Jared Aulin till viasat direkt efter slutsignalen, och berättade om hur spelarna inför matchen talat om att gå ut och vinna matchen för Aulins cancersjuka mamma.

- Det säger mycket om vad det är för killar i den här gruppen, sa Aulin, som också passade på att meddela att han vill spela kvar i Örebro också nästa säsong.

- Det är planen, även om inte kontrakt är påskrivet ännu.

Örebro behövde tre poäng för att slå in matchbollen i kvalserien, men fick sämsta tänkbara start då Michael Holmqvist sköt 1-0 till Djurgården redan efter 16 sekunders spel i första perioden.

Men örebroarna lät sig inte störas allvarligt av det. Arbetade sig in i matchen, och efter 16.39 kom kvitteringen. Jonas "Sill" Karlsson, som ersatte skadade Henrik Löwdahl, tackade för förtroendet när han styrde in Viktor Ekboms skott när Djurgården precis blivit fulltaligt efter en utvisning.

Jere Sallinen gav Örebro ledningen på egen hand i 13.09 in i andra perioden. Finländaren tog med sig pucken in från högra hörnet och stänkte upp ett handledsskott i krysset bakom Adam Reideborn.

3-1 till Örebro kom bara sex sekunder före nästa paus. Kalle Olsson spelades fri av Jonas Karlsson i en snabb kontring, och gjorde sitt första mål i kvalserien. Ett oerhört viktigt psykologiskt mål, som gjorde att Örebro kunde gå ut till tredje och bevaka sin ledning.

Det klarade laget på ett utmärkt sätt, och när Brian Willsie sköt 4-1 på Martin Johanssons passning efter 11.53 kändes saken klar.

Michael Holmqvist reducerade i powerplay efter 17.40, men närmare än så kom inte hemmalaget, som fortfarande har goda möjligheter att följa Örebro till SHL.

Vi återkommer under kvällen med   flera texter och givetvis med allt om matchen och firandet i morgondagens NA papperstidning och e-tidning!

Klicka här för att komma till NA:s matchrapport!

Avslutningen

Här är kvarvarande spelprogrammet för de fyra lagen som gör upp om SHL-platserna:

Örebro (16 poäng, +12): Djurgården (b), AIK (b), Malmö (h).

Djurgården (12 poäng, +2): Örebro (h), Malmö (b), Västerås (h).

Malmö (11 poäng, -3): Rögle (h), Djurgården (h), Örebro (b).

Rögle (10 poäng, +1): Malmö (b), Västerås (h), AIK (h).

I dag, tisdag, spelas den åttonde omgången. Den nionde spelas på torsdag och den sista omgången på måndag.

Mer läsning