Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

NA-tv: Se Sondells galna suddenmål

Örebro Hockeys succéstart i SHL bara fortsätter. Daniel Sondell fixade en ny seger mot Brynäs – och nu är Örebro fyra i tabellen när alla lag mött alla första gången.

Annons

Klicka här för att se tv-inslaget

Bara 64 sekunder kvar till straffläggning. Då slängde Daniel Sondell in en puck på chans från ingen vinkel alls – och liksom Tim Wallace mål mot Luleå senaste ramlade den in bakom en ställd motståndarmålvakt. Sondell hade plockat upp en puck Martin Johansson dumpat i rundeln och la den långt ute från vänster, nere vid förlängda mållinjen, in på mål.

Annars var det mycket Jared Aulin bakom segern.

Aulin låg bakom Marcus Weinstocks 1–0-mål i slutet av första perioden. I powerplay såg Conny Strömberg ut att strula till det bakom målet, men fick loss pucken med en backhand till Aulin som spelade pucken snett bakåt till Marcus Weinstock som vred upp ett dragskott i Brynäsmålvakten Johan Holmqvist plockhandshörn.

Så långt skulle Örebro ha varit i en större ledning, och även i andra perioden fortsatte laget att äga spelet. Men Brynäs började skapa chanser, och när Ben Walter och Conny Strömberg i samma sekvens åkte på varsin utvisning blev det för jobbigt för Örebro. Anton Rödin tyckte att fyra sekunder var både underbart och kort när han inte behövde längre än så i fem mot tre för att sätta kvitteringen till 1–1. Emil Kåberg och Christoffer Norgren hamnade i en stor hög efter tekningenoch Rödin fick en jätteyta och kunde trycka in pucken bakom Tim Sandberg.

Fem minuter in i tredje perioden tog Örebro ledningen på nytt – och den här gången gjorde Jared Aulin det helt på egen hand. Kanadensaren, som varit med på resan genom allsvenskan till SHL-toppen, snodde pucken när Brynäsbacken Robin Jacobsson passade snålt i Örebrozonen och åkte sedan hela vägen själv. Kom nästan loss, höll undan Simon Löf och snärtade upp pucken bakom Holmqvist.

Det hade nog blivit sista ordet i matchen – om inte Örebro åkt på ett nytt tre mot fem-underläge. Både Viktor Ekbom och sedan Emil Kåberg åkte ut för puck out, och med mindre än tre minuter kvar fick Brynäs spela med två spelare mer i 1.54. Släkten visade sig som vanligt värst när Bill Sweatt styrde in ex-örebroaren Ryan Gundersons jätteskott bakom Sandberg.

Men det var alltså Daniel Sondell som fick sista ordet i en match som kunnat bjuda på många fler mål. Nick Plastino och Anders Eriksson hade varsitt stolpskott, och Ben Walter brände ett friläge liksom Brynäs Johan Harju. Bland mycket annat.

Trots segern tappade Örebro en placering i SHL-tabellen, till fjärde plats, när en femtedel av serien är spelad och alla mött alla för första gången. Ändå en succéartad utveckling som ingen såg på förhand när Örebro tippades som jumbo av en närmast mangrann expertkår.

Härnäst väntar ny hemmamatch i Behrn arena för Örebro, AIK på lördag.

Så var matchen: Klicka här eller på länken till höger för att komma till matchrapporten.

 

Mer läsning