Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

NA-tv: Serietvåan höll undan mot Örebro

Formstarka serietvåan HV71 blev för svåra för Örebro Hockey.

Annons

Stolpträffar, mål, matchstraff och missade Örebro-chanser i slutet - klicka på bilden ovan för att se höjdpunkterna från matchen i NA-tv.

Nej, Örebro fick inte avsluta SHL-året 2014 med en seger. HV71, som skuggar Skellefteå i toppen av tabellen, vann med 2-1 i en jämn och tempofylld match. Det började med att Anton Bengtsson gav gästerna ledningen i slutet av den första perioden efter en snabb spelvändning. Lawrence Pilut utökade till 2-0 dryga kvarten in i andra perioden. Örebro var i brygga men skulle ändå göra match av det.

Ville Viitaluoma reducerade nämligen efter 1.42 i tredje perioden, framspelad av Jared Aulin. Nu blev det nerv i det hela men några fler mål blev det inte trots att Örebro tog ut målvakten Julius Hudacek på slutet. Närmast kom Marcus Weinstock som kom fri med HV-målvakten Erik Ersberg med drygt två minuter kvar. Men Ersberg räddade med benskyddet och Weinstock var inte nöjd över att ha missat den chansen. 

Vi noterar också att Anders Eriksson fick matchstraff i början av den tredje perioden efter en tackling på HV71:s Chris Campoli  som dock kunde spela vidare efter smällen.

HV71 har nu fyra raka segrar och är fem poäng efter Skellefteå. Örebro passeras av Linköping och halkar ner till femteplats i tabellen.

Klicka här för att komma till matchrapporten!

Läs mycket mer om matchen i onsdagens NA, papperstidningen! Den kommer du också att kunna köpa som e-tidning.

NA:s Henrik Brändh och Pelle Strandman var på plats i Behrn arena och rapporterade direkt.

Se också fotograf Daniel Patino-Flors live-bilder från matchen i fönstret ovan!

Mer läsning