Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

NA-tv: Tavlorna som sänkte Örebro

Två defensiva misstag blev Örebros fall mot Frölunda.
Gästerna vann med 3-1 i Behrn arena.

Annons

Örebro har det fortsatt tungt i bottenstriden. Mot Frölunda inledde JVM-stjärnan Alexander Wennberg målskyttet i den första perioden. Och det var inte vilket mål som helst. Pucken som på ett snöre och ett skolboksexempel på hur man öppnar upp ett försvar i powerplay.

Inte mycket att göra på det målet för Örebro. Värre var det då vid 0-2. Joel Lundqvist kastade iväg en chanspuck längs med förlängda mållinjen som Tim Sandberg styrde in i egen kasse med skridskon. 

Henrik Löwdahl reducerade visserligen strax därefter men Anton Axelsson drygade ut ledningen när Örebro gått bort sig totalt i numerärt överläge efter att ha kommit fel i ett byte.

– Återigen gjorde vi misstag som kostade mål i baken, det duger inte att bjuda på två misstag, det är inte godkänt. Det som oroar mig är att vi inte kan spela bättre på vår hemmaplan, tycker jag. Det känns spänt, säger assisterande tränaren Håkan Åhlund till Cmore innan han summerade matchen så här:

– Vi gjorde en helt klart godkänd första period och gick stärkta ur den. I andra sköljde de över oss väldigt mycket i mitten av perioden, vi tog dåliga beslut överlag och det straffade sig. Ändå hade vi med oss 1–2 in till tredje perioden och det var positivt. Där skrapade vi fram bra lägen i powerplay innan misstaget kom.

Örebros nio poäng upp till kval- och slutspelsstrecket riskerar nu att växa till tolv under lördagen, då HV71, som tagit två raka trepoängare, spelar hemma mot Brynäs.

I sådana fall lär Örebro kunna ställa in sig på kvalserien – att ta in tolv poäng under de 14 sista matcherna ser ogörligt ut.

Så var matchen: Klicka här eller på länken till höger för att komma till matchrapporten!

Läs allt om matchen i lördagens NA, papperstidningen, som du kan köpa som e-tidning nedan!

Mer läsning