Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

NA-tv: Utvisningarna fällde Örebro

1–1 inför tredje perioden. Då tappade Örebro Hockey allt borta mot Linköping. Detta efter fyra av fem LHC-mål i powerplay. Se målen från matchen här.

Annons

För första gången i SHL så har Örebro Hockey tagit två raka nollpoängare. Daniel Sondell gav förvisso Örebro en 1–0-ledning efter första perioden, snyggt framspelad av Jared Aulin.

Men i den andra perioden satte Jonas Junland 1–1 i spel fem mot fyra. Och det var inte första målet i Cloetta center för varken säsongen eller den här kvällen i powerplay för hemmalaget. LHC är SHL:s bästa lag i spel i numerärt överläge. Och för Örebros del blev det smärtsamt tydligt i den tredje perioden. I två minuter hade Örebro spelat discilpinerat och endast dragit på sig två "tvåor". Men i tredje rämnade allt – främst förkroppsligat genom Jared Aulin som drog på sig hela fyra utvisningar.

Aulin satt på botbänken när SHL:s poängligaledare Pär Arlbrandt placerade in 2–1 i krysset. Aulin själv kvitterade förvisso till 2–2 snabbt därefter – men bara minuten senare gjorde Arlbrandt 3–2 efter att Johan Motin hade slarvat i egen zon och missat en duell med Mattias Sjögren som serverade Arlbrandt.

Simon Hjalmarsson satte sedan 4–2 när Aulin på nytt satt utvisad. Och När Jonas Junland spikade slutresultatet till 5–2 satt Aulin på utvisningsbänken igen, denna gång tillsammans med Thomas Enström.

Örebro drog på sig hela sju tvåminutersutvisningar i den tredje perioden, och mot ett så skickligt lag i powerplay som Linköping räcker det inte.

Örebros roadtrip på fyra raka bortamatcher fortsätter närmast på fredag. Borta mot nykomlingskollegan Leksand.

Klicka här eller på länken till höger för att komma till matchrapporten som sköttes av Fredrik Scherman, Johan Arvidsson och Anders Uddling.

Och läs mer i torsdagens NA, papperstidningen, som även kommer kunna köpas som e-tidning här nedan.

Mer läsning