Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

NA-tv: Växjö krossade Örebro med 7–0

Tidernas största förlust för Örebro Hockey i SHL. Och åttonde raka torsken. Örebro körde in i en vägg i Växjö och förlorade med 0–7.

Annons

Se målen från matchen i klippet ovan!

Dennis Rasmussen satte tonen redan efter 1.15. 1–0 till Växjö. Sedan följde tre perioder där Växjö körde över Örebro Hockey. Pulvriserade laget.

2–0 i första perioden blev 4–0 i mittenperioden och därefter också 7–0 i sista.

Att Örebro vann skotten med 24–22 var en klen tröst. Tim Sandberg i Örebromålet räddade bara 15 av 22 puckar medan Scott Munroe i Växjö spikade igen.

Örebro går nu till uppehåll med åtta raka förluster.

Halvvägs in i matchen inträffade en otäck händelse. Örebro Hockey-forwarden Justin DiBenedetto tacklade Växjös Alexander Johansson när den sistnämnde tog emot pucken snett bakom eget mål. Johansson såg aldrig DiBenedetto och var inte beredd på tacklingen. Han slog nästan en volt i luften och blev liggande länge på isen efter att han hade slagit i. När han väl reste på sig forsade blodet från hans ansikte ner på isen.

Men DiBenedetto klarade sig utan utvisning – och även Johansson ska ha klarat sig bra.

– Han ser ut som att han klätt ut sig till Halloween. Det blev några stygn i pannan, säger Växjös tränare Sam Hallam, tidigare i Bik Karlskoga, till Expressen.

Hallam ville, i den andra periodpausen, kommentera utvisningen så mycket.

– Han kommer från blinda sidan. Som alltid, puckförare har ett visst ansvar. Men nu fick jag höra att vi har inget som heter blind side i vårt regelverk. Så det är inget domarna får använda, och de måste hålla sig till regelboken. Jag tänker inte prata mer om det nu, det är 20 minuter hockey kvar, sa han i Cmores tv-sändning. 

Så var matchen: Läs ikapp NA:s direktrapport genom att klicka här !

Mer läsning