Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nye Örebro-backen bakom seger

Med en assist till 1-0 redan efter 35 sekunder bidrog Örebro Hockeys nyförvärv till Utica Comets smakstart i konferens-finalen.

Annons

Peter Andersson, med rötterna i Skåne men hockeyfostrad i Frölunda, är ett av Örebro Hockeys nyförvärv inför kommande SHL-säsong, men backen har ännu inte avslutat vinterns övningar.

Utica Comets, Anderssons klubb i NHL:s farmarliga AHL, är framme i final i den västra konferensen - vilket är detsamma som semifinal i kampen om Calder Cup som är AHL:s motsvarighet till Stanley Cup.

Comets möter Grand Rapids Griffins i bästa av sju matcher, och i det första mötet vann Utica med 2-1. Peter Andersson spelade fram dansken Nicklas Jensen till 1-0 redan efter 35 sekunder av första perioden. Comets kunde sedan vinna matchen med 2-1, mycket tack vare en storspelande svenske målvakten Jacob Markström.

Peter Andersson lär inte komma till Örebro och sin nya arbetsgivare i brådrasket. Det eventuella sjunde och sista mötet med Griffins är planerat till den 3 juni. Och efter det väntar alltså en eventuell final i Calder Cup, mot vinnaren av den östra konferensen.

Mer läsning

Annons