Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nyförvärvet borta i minst tre veckor

Han spelade de två första matcherna med smärtor. Sedan dess har backförvärvet från HV 71 vilat - och blir borta i ytterligare minst tre veckor.

Annons

- Det är en höftböjare som strular, och nu har vi bestämt att vi tar tre veckors rehabträning för att få ordentlig ordning på problemet, säger Örebro Hockeys backvärvning Stefan Johansson.

26-åringen från Piteå slog igenom som SHL-back med AIK för några år sedan, och fick då också debutera i Tre Kronor.

Förra säsongen blev en missräkning, då han flyttade till HV 71, där varken Johansson eller laget övertygade.

Han var med mot Modo (3-1-seger) och Frölunda (1-2 efter förlängning) och hann visa att han är en ledartyp på sin backplats. Med andra ord i de två matcher som Örebro tagit poäng hittills.

- Självklart är det tråkigt att inte kunna vara med och bidra, men det är en skada som kommit smygande under försäsongen, och till slut kände jag att det inte höll längre. Det är ingen mening med att åka omkring och spela på 75 procent av sin kapacitet. Säsongen är lång, och jag får ge kroppen de här tre veckorna till rehab, och hoppa att problemet sedan är borta en gång för alla, säger Stefan, som inte haft samma sorts problem tidigare.

- Nej, det är första gången, och jag vet inte varför höften ställer till problem just nu. Skadan hämmar min skridskoåkning, och det håller inte att spela på den här nivån då.

Han har tvingats se på när laget förlorat de senaste två matcherna. Men att Örebro bara gjort ett mål framåt på 120 minuter är inget som oroar.

- Nej, vi skapar ju lägen hela tiden, och jag vet att vi har många forward som är duktiga målskyttar. Målen kommer, det handlar bara om att fortsätta jobba hårt. Senast i Linköping var det väl lite sådär, totalt sett, men annars tycker jag att vi visat att vi är ett riktigt bra lag.

HV 71 i Behrn arena torsdag kväll, och du får inte vara med?- Näe, tyvärr. Det är alltid speciellt att möta lag man spelat i tidigare, men det är som det är. Och vi kommer att möta dem fler gånger.

HV har fått en bra start, ser starkare ut än förra säsongen?- Jo, men vi ser ännu starkare ut, tycker jag. Vi vet att vi kommer att vinna om vi gör en bra prestation. Det är där vi ska lägga fokus.

SHL stampar på för fullt den närmaste tiden, och tre veckors uppehåll betyder med stor säkerhet att Stefan Johansson missar ett drygt tiotal matcher.

Mer läsning

Annons