Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Örebro bryter kontraktet med stjärnan

Han värvades som en superstjärna och var tänkt som en nyckelspelare. Nu bryter Örebro Hockey kontraktet med stjärnan som bara gjort två mål på 35 matcher i SHL.

Annons
Ben Walter.

Kanadensiske centern Ben Walter lämnar Örebro Hockey omedelbart, och är klar för finska Jokerit.

NA har tidigare avslöjat att Örebro Hockey håller på att se över truppen för att banta den, och nu meddelar klubben på sin hemsida att Walter blir den förste att lämna.

– Tyvärr har vi inte fått den utväxling poängmässigt från Ben som vi hoppats på. Sedan en tid tillbaka tog vi beslutet att inte förlänga kontraktet med Ben och då är det viktigt att hitta en bra lösning för alla parter och det tycker jag att vi gjort nu med Jokerit, säger Örebro general manager Pontus Gustafsson till klubbens hemsida.

Walter var en av Örebros riktiga prestigevärvningar inför årets säsong, men har alltså inte levererat som klubben tänkt sig. Efter 35 matcher i SHL blir Walters bokslut två mål och 13 assist. 15 poäng som förvisso placerar honom på femte plats i interna poängligan, men som är betydligt sämre än vad Örebro hoppats.

29-årige Walter, som har 24 NHL- och över 500 AHL-matcher på cv:t, lämnar Sverige redan i kväll och kommer att göra debut för Jokerit i högsta finska ligan redan på måndagen, i hemmamatchen mot Tappara.

Mer läsning

Annons