Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Örebro Hockey-spelare klar för VM

Förbundskapten Vladimir Vujtek avvaktade – men nu är Örebro Hockey-nyförvärvet Julius Hudacek anmäld och klar för hoceky-VM i Vitryssland.

Annons
Julius Hudacek i Slovakiens mål (till höger).

När Slovakien i går, torsdag, anmälde sin första trupp till ishockey-VM valde förbundskapten Vladimir Vujtek att använda möjligheten att avvakta med den tredje målvaktspositionen. Därför anmäldes inte Örebro Hockey-målvakten Julius Hudacek, som finns med i Minsk, till truppen.

Men på fredagen tog Vujtek ändå beslutet att inte vänta in några eventuella NHL-förstärkningar på målvaktssidan – där Peter Budaj finns i Montreal Canadiens – utan anmälde Hudacek som därmed är klar för sitt tredje raka hockey-VM. Örebro 25-årige nyförvärv har dock inte fått någon speltid under sina tidigare VM-turneringar, och lär få svårt att konkurrera ut KHL-målvakterna Ján Laco och Jaroslav Janus den här gången också.

Slovakien spelar VM-premiär mot Tjeckien 19.45 i kväll, svensk tid.

Sedan tidigare är Jere Sallinen, som gjorde succé för Örebro i kvalserien men som lämnat för Jokerit, klar för Finlands VM-lag, och Örebro-forwarden Robin Dahlström spelar för Norge tillsammans med Bik Karlskogas Niklas Roest.

Mer läsning

Annons