Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Örebro-juniorer avslutade snyggt

Örebro Hockeys A-juniorer avslutade grundserien i superelit södra med en snygg seger över Malmö i Behrn arena.

Annons

Skåningarna tog ledningen med 2-0 i första perioden, men sedan vaknade hemmalaget och vann till slut med 6-2.

- Två bra perioder. I den första var vi inte vakna, men sedan var det riktigt bra, säger tränaren Martin Filander.

Örebro är, precis som i seniorsammanhang, nykomling i högsta serien. Har blandat och gett en hel del resultatmässigt, men sammantaget svarat för en bra höst. Laget slutade på en sjunde plats i södergruppen.

- Vi har tagit poäng av alla topplagen, men varit lite ojämna i prestationerna. Med 13 spelare som aldrig spelat på den här nivån tidigare tycker jag ändå att killarna gjort det bra, och vi har sett en väldigt bra utveckling både individuellt på många och som lag, säger Filander.

Mot Malmö svarade Mattias Fagerberg och Rasmus Fyrpihl för två mål var, medan Kalle Jelvert och Lukas Vopelka gjorde ett var.

Nu väntar ett uppehåll över jul och nyår, innan del två av säsongen börjar. Då spelar de fem bästa från norr och söder mot varandra i en ny serie, liksom de fem sämst placerade.

Frölunda, HV71, Färjestad, Linköping och Rögle från söder ställs nu mot Skellefteå, Leksand, Modo, Brynäs och Djurgården från norrgruppen.

Örebro får med sig Malmö, Tingsryd, Växjö och Södertälje till en serie med AIK, Luleå, Västerås, Timrå och Mora från norr.

Fortfarande finns möjligheter att nå SM-slutspel för samtliga inblandade lag.

Läs ett längre reportage om Örebro Hockeys juniorer i morgondagens NA, pappers- och e-tidning!

Mer läsning

Annons