Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Örebro knäckte mästarna

Örebro Hockey satte stopp för svenska mästarna Skellefteås rekordsvit på åtta raka matcher i SHL.

Annons

Efter 2-2 vid full tid fick förlängning avgöra, med den nya spelmodellen tre mot tre.

Martin Johansson behövde bara tio sekunder på sig för att skjuta segermålet, 3-2, i Skellefteåmålvakten Markus Svenssons plockhandskryss.

Och fick ett fullsatt Behrn arena att gå bananas.

Örebro fick en drömstart med 2-0-ledning redan efter knappt tolv minuters spel. Derek Ryan bjöd på en egen uppvisning när han soloåkte och avslutade med att trycka dit 1-0 efter 6.16. Ett riktigt läckert nummer.

Martin Johansson ökade på till 2-0, på passning från Ryan och Brian Willsie.

Men Skellefteå kom tillbaka. Daniel Widing reducerade till 2-1 i slutet av den första perioden och bara 2.27 in i den andra perioden kvitterade Mikko Lehtonen till 2-2.

Ett resultat som alltså stod sig under ordinarie matchtid trots att gästerna vann skotten med 32-18.

Men i förlängningen behövde alltså Martin Johansson bara tio sekunder på sig att avgöra för Örebro. Därmed satte Örebro stopp för Skellefteås imonerande svit på åtta raka segermatcher, nytt klubbrekord.

Det var dessutom Örebros andra seger över Skellefteå i Behrn arena den här säsongen. Tidigare i höstas vann hemmalaget med 5-4, efter ett avgörande på straffar.

Efter matchen bjöd Örebros målvakt Julius Hudacek på sedvanlig show. Nu som tomte på släde som kastade ut julklappar till publiken. Bejublat, givetvis.

Redan på söndag är Örebro i farten igen. Då väntar Linköping på bortais.

Läs mycket mer om matchen i lördagens pappers-NA eller köp den som e-tidning!

NA direktrapporterade från matchen. Klicka här för att komma till Anders Uddling, Johan Tollén och Gabriel Rådströms direktrapport!

Mer läsning

Annons