Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Örebro skrev dubbel SHL-historia

Örebro Hockey har tre raka segrar för första gången i SHL-historien – efter att ha vänt ett tvåmålsunderläge i tredje perioden för första gången. Då hoppas tränaren Kenta Johansson att laget ska fortsätta på samma nivå.

Annons
Kenta Johansson.

Örebro Hockey såg ut att vara på väg mot förlust borta mot Växjö, låg under med 0–2 efter två perioder. Men tränaren Kenta Johanssons tal i omklädningsrummet inför tredje perioden ändrade allt.

– Jag sa att vi måste tro på att vi kan slå Växjö på bortaplan. Det var precis som om vi var här men ändå inte riktigt trodde på det, säger Kenta och fortsätter:

– Men när vi kom ut i tredje var vi lite rappare, lite mer distinkta i allt vi gjorde.

Marko Anttila reducerade till 1-2 efter finfint förarbete av Tomas Skogs och Ville Viitaluoma. Skogs med en lång passning från egen zon, Viitaluoma tog emot, tog in pucken och la en diagonalpassning till Anttila.

Sedan var det Daniel Viksten-show för hela slanten. Styrde in 2–2, på Johan Motins tunga skott, och dundrade in 3–2 på pass från Skogs och Viitaluoma.

– Viktigt för Daniel att få komma igång och få göra några mål. Han gör ett väldigt bra jobb varje byte genom sin skridskoåkning, men han behöver också få sätta några puckar, så det här var kul för honom. Jag tycker att han håller på att växa in i SHL-kostymen, men han skulle kunna ta ännu fler initiativ, säger Örebrotränaren.

Kenta var, av förståeliga skäl, mycket nöjd med den sista perioden som skrev dubbel historia åt Örebro: För första gången någonsin i SHL vände laget ett tvåmålsunderläge till seger på en period – och för första gången någonsin har laget nu tre raka segrar.

– Jag tycker inte de var överlägsna när det stod 2-0 heller, men de hade ett övertag även om vi också skapade farliga chanser. Vi var helt enkelt inte riktigt där i första och andra perioden. Sedan trodde vi mer på det, och fortsätter vi som i tredje perioden är jag övertygad om att vi kan skaka fler lag. Det handlar om att vi måste gå in och spela som vi visat att vi kan på hemmaplan även på bortaplan, säger Örebrotränaren.

Inte lika nöjd med de två första perioderna:

– Jag hade förväntat mig att vi skulle komma ut bättre och visa att vi hade allt att vinna. Men första perioden tycker jag ändå var godkänd, och i andra hade vi några chanser men det var precis som att vi inte trodde på det.

Växjötränaren Sam Hallam delade till stora delar Örebrotränarens syn på matchen, men framhöll att det var väldigt små marginaler som avgjorde med tanke på Tuomas Kiiskinens och Nick Johnsons två mot ett-läge precis före Vikstens 3-2-mål och Cory Murphys stolpskott sekunderna före slutet.

– Det är jättetråkigt att förlora en hockeymatch, men man får vara lite klarsynt. Jag tycker faktiskt att vår tredjeperiod i dag var bättre än de varit i ett par andra matcher där vi lyckats hålla undan. Vi hade marginalerna mot oss, säger Hallam.

För Örebros del väntar nu Leksand på bortaplan i morgon. SHL:s superjumbo som inte tagit en enda poäng på sju första omgångarna.

– Det är lite lurigt, det är klart att de kommer närmare en seger för varje match. Men samtidigt kan vi bara fokusera på vårt, säger Kenta.

Läs mycket, mycket mer om matchen i fredagens NA, papperstidningen, som går att köpa som e-tidning nedan!

Mer läsning

Annons