Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Örebro tappade alla poäng

Ledning med 3-1 halvvägs in i matchen. Men Örebro Hockey tappade spelet och segern. Växjö vann med 4-3 inför 4 726 personer i Behrn arena.

Annons

Örebro gick ut och inledde klart bäst och det var ingen slump att man också tog ledningen. Målskytt Martin Johansson efter fint förarbete från Jared Aulin. Kanadensaren snodde puck från tidigare Bik Karlskogaspelaren Eddie Larsson i mittzon och kom två mot en med Johansson. Aulin passade sin kedjekamrat som var klinisk i avslutet.

Lika klinisk var Daniel Sondell när han gjorde 2-0. Han stal pucken på egen blå, avancerade in i anfallszon och sköt från vänstra tekningscirkeln i bortre hörnet. Det var dock ett skott som Växjömålvakten Scott Munroe borde ha tagit.

Men Örebro förvaltade inte ledningen. Växjö åt sig in i matchen och hade mycket väl kunnat göra ett mål innan första paus. Noteras bör dock att Örebro hade två ramträffar i första.

– Vi var inte förtjänta av lednignen. Växjö var bättre och vi kom inte upp i farten riktigt kändes det som, säger lagkaptenen Henrik Löwdahl till C More.

Den dåliga avslutningen på första perioden höll i sig även in i andra för Örebro. Växjö fick ett tidigt powerplay som man tog tillvara på. Målskytt var veteranen Tomi Kallio.

Men från ingenstans egentligen satte Justin DiBenedetto 3-1, hans andra för säsongen och mål i andra matchen i följd. Fint framspelad av Ben Walter som var placerad bakom motståndarmålet.

Var det målet som skulle få fart på Örebro? Svar, nej. Spelet blev faktiskt ännu sämre och när klockan stod på 15.40 skickade Niclas Lundgren iväg ett löst backskott som gick hela vägen in bakom en skymd Tim Sandberg.

Lika skymd var Örebromålvakten när Växjö kvitterade, bara dryga minuten efteråt. Denna gång ett handledsskott på backplats av Ville Varakas där pucken gick ribba in.

Örebro reste sig en aning och jämnade ut spelet i den tredje perioden och det var en öppen historia, fram tills att avgörandet kom. Och det kom från Växjö och Colby Armstrong när klockan stod på 14.22. Åter ett löst backskott och åter mot en skymd Tim Sandberg, den här gången från Sebastian Erixon. Sandberg lämnade retur som Armstrong skickade in.

Hemmalaget inledde en jakt och var nära att kvittera när Tim Wallace styrde en passning från Conny Strömberg i slutminuterna. Pucken låg länge lös bakom Munroe, men Växjöbackarna hann emellan och såg till att målvakten kunde blockera.

Växjö höll undan och såg till att Örebro inkasserade säsongens andra förlust.

Därmed är Örebro sexa i tabellen på sju poäng. Växjö lämnade över jumboplatsen till Färjestad, är nu näst sist med fem pinnar inspelade.

– Vi får ta med oss att vi inte kan tappa tio procent. Då förlorar vi matcher, säger Löwdahl.

NA:s David Hellsing direktrapporterade från matchen. Klicka här för att komma till matchrapporten.

Läs mycket mer i torsdagens NA, som du också kan köpa som e-tidning här nedan i morgon bitti!

Mer läsning

Annons