Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Örebro tappade ledningen och föll

Örebro Hockey tog ledningen via ett snyggt mål i powerplay. Men sedan vände AIK på steken och vann med 3–1. Örebros andra raka förlust i SHL.

Annons

Örebro Hockey kom till fredagens bortamatch mot AIK med en nollpoängare i senaste matchen, 3–4 hemma mot Växjö. Men annars med självförtroende efter en bra start på säsongen. AIK å sin sida slog förvisso HV71 på straffar, men var utan trepoängare och näst sist i tabellen.

Men det var AIK som drog det längsta strået, vann med 3–1 och passerade Örebro i tabellen.

Örebro började annars matchen klart piggast och låg på och stressade rejält. Endast ett AIK-powerplay i slutet på den första perioden förhindrade en total Örebrodominans. Och bara 1.30 in i den andra perioden tog Örebro ledningen i powerplay – och snyggt var det. Tim Wallace med en svepande passning till Ben Walter som lade över till Martin Johansson som smög sig upp på bortre och fick öppet mål och gav Örebro ledningen.

Men det målet väckte – AIK. Knappt en minut senare slarvade Anders Eriksson med pucken i egen zon, och AIK högg blixtsnabbt. Christian Sandberg serverade Oscar Ahlström som satte pucken mellan benen på Tim Sandberg i Örebros mål.

Efter 6.27 drog Brett Carson in 2–1 på ett dråpligt sätt. Skottet gick via Emil Kåbergs skridsko och upp på Viktor Ekboms hand och studsade in bakom Tim Sandberg. Och efter 13.13 drog Jonas Liwing till i powerplay. Det sa bara smack bakom Sandberg och AIK hade 3–1.

Perioden avslutades dock med att Örebro spelade fem mot tre i över en och en halv minut. Men det var stressat och slarvigt och det var faktiskt AIK som fick bästa läget när Fredrik Hynning kontrade sig till ett friläge. Tredje perioden blev hafsig. Örebro skapade några lägen, bland annat gjorde Daniel Larsson en kanonräddning när Tim Wallace i stort sett fick öppet mål. Örebro plockade Tim Sandberg i slutet, men det var för lite och för sent och AIK kunde ta säsongens första trepoängare. Örebro inkasserade andra raka förlusten. På tisdag väntar topplaget Linköping hemma i Behrn arena.

NA:s Fredrik Scherman direktrapportrade från matchen. Klicka här för att komma till matchrapporten.

Läs mer i lördagens NA, papperstidningen, som även kan köpas som e-tidning här nedan!

Mer läsning

Annons