Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Örebros jättevinst efter bolagiseringen

En vinst på 36 miljoner kronor förgyller bokslutet.Men 2,3 miljoner är resultatet av årets verksamhet.Resten är värdet av klubben, som i och med årsmötet flyttades över i Örebro Hockey Holding AB.

Annons

Örebro Hockey bolagiseras. Då lät klubben värdera sig av PWC Revisionsbyrå, som kom fram till att klubben var värd 36 miljoner kronor.

Efter övertagna realtillgångar flyttas 33 miljoner kronor över till holdingbolagets dotterbolag Örebro Elithockey AB, att skrivas av över tio år. Samtidigt flyttas all verksamhet utom U16-laget från klubben till bolaget.

– Det betyder att elitlicensspöket är borta för lång tid, och att vi kan visa att vi har en solid verksamhet. Vi kommer att kunna bygga upp en oerhört stark likviditet över tid, sägergeneral manager Pontus Gustafsson.

Årsmötet gav annars, som NA tidigare berättat, vid handen att klubben 2014-2015 nådde alla ekonomiska och sportsliga mål, sprängde 100 miljonersgränsen i omsättning och landade det egna kapitalet på 4,2 miljoner. Lämpligt, då SHL ställer just det kravet om ett år.

Och Örebro Hockey höjer ribban. Nästa säsong ska enligt budget ge 3,6 miljoner i vinst, omsätta 115 miljoner.

Sponsorsidan ska bidra med en ökning om nästan tio miljoner kronor.

– Det är inte siffror tagna ur luften, allt pekar åt en ökning i den storleken, säger Gustafsson.

Läs en intervju med landshövding Maria Larsson från Örebro Hockeys årsmöte i torsdagens NA, papperstidningen, eller köp den som e-tidning här intill.

Mer läsning

Annons