Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Örebros mål kommer hårdgranskas

SHL kopierar NHL och inför ett centralt videorum.

Annons

"War room" har funnits i NHL under många år - nu införs det även i SHL. Till säsongen 2014/2015 inför SHL ett centralt videorum, ett rum som kommer att ta emot videosignaler från samtliga matcher i SHL.

Främst kommer SHL:s variant av "war room" att fylla två syften:

"Målbedömningar från videomåldomare centraliseras och videorummet kommer att vara i kontakt med samtliga arenor för att hjälpa domarteamen under pågående matcher i SHL". 

"Rummet kommer även att bemannas av personal som dedikerat fångar upp situationer gällande spelarnas säkerhet under samtliga speldagar säsongen 2014/2015. Detta blir ytterligare ett steg för SHL att säkerställa kvaliteten och utvecklingen av ligan".

Nu kommer även domarna att kunna se samma bilder som videomåldomaren granskar under pågående bedömning. Detta möjliggörs genom att samtliga sekretariat kommer att utrustas med en monitor som domaren kan kolla på.

Domarchefen Peter Andersson:

– Vi vill öka förståelsen och tydligheten för alla inblandade. Det här har varit på gång i många år men nu har vi hittat både rätt lokaler och rätt teknik. Tack vare förbättrad bildkvalité så tror jag att det här kommer att bli jättebra. Exakt hur allting kommer att fungera ber vi att få återkomma med, säger SHL:s domarchef Peter Andersson i ett pressmeddelande.

Videolokalen kommer att vara i Stockholm. Vilka som kommer att bemanna videorummet är inte klart än.

Mer läsning

Annons